Порошенко провъзгласи Украйна за страна основателка на ООН

24.10.2017 / 13:52 6

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че неговата страна е била основателка на Организацията на обединените нации. Това той написа в профила си в Туитър, поздравявайки гражданите с деня на създаването на ООН, пишат световни медии. „Това е и украински празник, защото Украйна бе сред нациите основателки на организацията“, написа Порошенко, .  

Постът на украинския президент предизвика сериозно оживление сред потребителите. На политика бе препоръчано да „учи история“ и бе напомнено, че самият Порошенко многократно е заявявал, че официален Киев не признава държавността на съветска Украйна и се отказва да бъде неин приемник.    За датата на официалната поява на бял свят на ООН се смята 24 октомври 1945 година. До въпросния ден уставът на организацията е бил ратифициран от Великобритания, Китай, Съветския съюз, САЩ, Франция и повечето подписали го държави.   По-рано бе съобщено, че Порошенко приписа на Украйна заслуги по производството на Porsche и Lamborghini. Изявлението прозвуча на церемония по откриването на завода Leoni, който ще произвежда кабели за автомобилната индустрия.
 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
0
стефан (преди 2 години)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
На снимката е на поне 2 водки. Какво искате от пийнал човек?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама