Портних: Аз лично не одобрявам вида на павилионите в Морската, но друг е органът, който издава решенията

14.03.2023 / 14:07 4

снимки Фейсбук/"Варна" и  Live.Varna.bg

Кметът на Варна Иван Портних даде пресконференция, на която изрази мнението си относно новите павилиони в Морската градина.

"По темата с павилионите, външният им вид не коментирам, но решението е взето след положително становище на “Паметници на културата”. Там експертното ниво е достатъчно високо. В крайна сметка е с тяхното становище, а иначе е взето от комисия, в която има общински съветници и един представител на Общината. В случая решението за поставянето на тези обекти е аргументирано от тази комисия. Респективно са сведени до продажбата на безалкохолни напитки, вафли, сладолед и т.н. Външният вид на павилионите е одобрен, защото съответства на критериите за цветовете от наредбата за преместваемите обекти. Аз лично не одобрявам вида на павилионите, но друг е органът, който издава решенията. Ще търсим решение на този въпрос”, заяви кметът на Варна, цитиран от "Нова Варна".

"През 2020 и 2021 година бяха извършени проверки от Общината в к.к. “Златни пясъци”, при което е установено, че има над 300 незаконни обекта на територията на комплекса. Част от обектите са доста големи. Поставени са без съгласуване с главния архитект на Общината и подлежат на премахване. Община Варна е подала многобройни писма в тази връзка, но реакция няма. Не съм чул да има и някакво обществено възмущение по темата”, коментира Портних.

По негови думи курортът е “превзет от бараки”.

Кметът на Варна отправи апел, свързан с павилиони в Златни пясъци, в навечерието на следващия летен сезон.

“Апелирам институциите да се задействат и в крайна сметка тези грозни сергии, които са превзели най-красивия ни курорт (Златни пясъци), да бъдат премахнати, защото са незаконни и опасни”, заяви кметът.

“Варненски архитекти и урбанисти заявиха, че ще ни подкрепят, но е важно в крайна сметна някой да вземе отношение”, добави още той, след което подхвана следващата важна тема.

“Искам да ви съобщя една сензационна новина. Прословутата тръба във Варненското езеро си е все там. Въпреки многократните ни напомняния, отговорът на писмото ни за тръбата, отне повече от година. Тръбата си е все там. Ако имаше някаква особена спешност, държавата щеше да реагира по-активно. Тръбата си е там, на старата височина. Държавата не се притеснява”, коментира Портних.

Той обясни, че сега следва да се проведе пазарна консултация за направата на ремонт.

“Още една сензационна новина. Поредна година не се планира ремонт на Аспаруховия мост. Няма средства”, каза още Портних, във връзка с друга актуална тема.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
гарфилд (преди 1 седмица)
Рейтинг: 44563 | Одобрение: 15058
Иване,Иванеееее,да тА ... кой тА Фане.
1
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 110239 | Одобрение: -841
И каква стана тя!? Помислил си СтоянчоПасев да направи далаверка със Коцев дърти,ама на сменили го ,паднала властта.Но пък издигнали Коцев млади за губернатор и така Варна се сдоби и с бараки и с областен.
4
5
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 258873 | Одобрение: 31633
Значи органът който издавал решенията бил не само без рамене, но и глух.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 110239 | Одобрение: -841
Все някой друг е виновен...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама