Портних: Няма да платим нито една стотинка на снегопочистващите и сметопочистващите фирми. „Титан БКС“ отнася 120 хил.лв. глоба

13.01.2016 / 15:07 15

Нито една стотинка няма да бъде изплатена на снегопочистващите фирми, отговарящи за районите „Аспарухово“, „Младост“ и „Одесос“ за 3-ти и цялата нощ на 4-ти януари. Сериозни санкции ще претърпят фирмите, които обслужваха другите два района- „Приморски“ и „Вл. Варненчик“, заяви кметът на Варна Иван Портних.  По същия начин стои въпросът и с фирмите, отговарящи за разчистването на подлезите и спирките.

„Няма да платим нито една стотинка, поради простата причина, че при един не толкова обилен снеговалеж се предизвика едно неудобство за всички, които живеем в града и беше нарушен до известна степен ритъмът на живот. Безспорно основните пътни артерии бяха разчистени, работиха училища, детски градини и социални заведения, но това бе, пак повтарям, при един не до толкова силен снеговалеж. До това се стигна заради слаба организация на фирмите, и те не се справиха със ситуацията.

Фирма „Титан БКС“ ще отнесе глоба в размер на 120 хил. лв. 

„Не може да бъде оправдание, че се счупила една машина или две машини, или каквото и да е, и да се допусне състоянието на града наистина да е критично“, допълни Портних. 

По негови думи за година и половина наложените санкции на сметопочистващите фирми са в размер на над 1 млн. 

„Това, разбира се няма да реши проблема на града, но с парите, които не сме платили на фирмите, ще можем да изпълним други важни за града проекти.

„След няколко дни отново прогнозата  е за по-обилни снеговалежи и се надявам да не се повтори лошата организация, на която бяхме свидетели преди една седмица", заяви кметът на Варна.

 

 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Losh (преди 7 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Само след 2-3 години ще бъдем прекрасен град ми прозвуча нещо като само след 40-50 години държавата ни ще се оправи и ще заприлича на държава Ухилен
2
1
motoristka (преди 7 години)
Рейтинг: 77841 | Одобрение: 36411
До: Иван П.: Ти, да не си, самият Портних, скрит под анонимност, че сам си пишеш похвали...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
17
2
Lucky (преди 7 години)
Рейтинг: 10517 | Одобрение: 4237
Редовия гражданин го боли шпагата че ще ги глобявате, нали той се мъчи по снега с колата и си троши краката по тротоарите. Една фирма като направи подобен гаф трябва да й се покаже вратата и да идва следващата, само така ще се научат на дисциплина, а тея приказки за глобите ги разказвайте в детската градина.
10
5
Уйо (преди 7 години)
Рейтинг: 41010 | Одобрение: 8220
Само приказва.
18
5
Анoнимен (преди 7 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
ГОВОРИ КМЕТЕ, НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ФИРМИТЕ ВСЕ ПАК ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ, ПЪК ДОРИ И СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама