Посланикът на Турция у нас: Страната ми има преимущество, че здравният сектор е изключително развит

02.04.2020 / 17:04 0

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Посланикът на Турция у нас Н. пр. Айлин Секизкьок разкри в предаването "Плюс Минус", че здравната система на страната й е готова да се справи с пика на коронавируса.

"Случи се така, че един вирус, за който си мислехме, че е умрял преди стотици години, обърка така нещата в момент, в който светът е стигнал такава степен на развитие, че иска да колонизира Марс. Всички знаем, че най-важният фактор в борбата е социалната дистанция и разбираме, че трябва да спазваме тези мерки, но сякаш сме затруднени да ги спазваме.  При нас първият случай беше чак на 11 март. Ние предпочетохме постепенно да въвеждаме по-строгите мерки. Броят на тестовете расте. До вчера бяха 100 000, правят се 15 000 седмично, скоро ще са по 35 000 седмично. Има нарастване на случаите, свързано с нарастването на броя тестове", каза тя.

"Турция има това преимущество, че здравният сектор е изключително развит. Създадохме една система от градски болници, които са големи болнични компекси. Нашите болници са модернизирани, имаме и голям брой отделения за реанимация. Дори когато вирусът достигне своят пик 60 процента от отделенията по реанимация ще бъдат използвани", коментира още посланикът."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама