Потърпевша от пожара в блок в Стамболийски: На улицата сме с малките деца

27.11.2014 / 09:03 3

20 семейства остават без дом след пожара, който в нощта на понеделник срещу вторник пламна в триетажен жилищен блок в град Стамболийски. Изпепелени са 12 жилища, а намиращите се под тях 8 апартамента са наводнени и негодни за обитаване, пише 24 часа. Вече втора нощ техните собственици спят у съседи, приятели и познати. Повечето жилища не са застраховани.

„Спим у роднини. Няма къде другаде. На улицата сме с малките деца. Щом усетих пожара, грабнах децата с юрганите от леглата и тръгнах да бягам. Започнах да тропам по вратите на съседите, защото те спяха”, споделя собственичката на един от най-тежко пострадалите апартаменти. Семейството й е закупило имота наскоро, като е теглило кредит.

Вече е ясно, че пожарът е тръгнал от жилище на третия етаж. Причините все още не са известни, но съседите споделят, че по рано от там се е чувал шум. Неговият собственик е мъж, който живее сам.

„Установихме, че от покривната конструкцията на блока са изгорели 400 квадратни метра. Цялата покривна конструкция обаче е дискредитирана”, заяви Иван Кискинов от отдел „Гражданска защита” на община Стамболийски.

Във връзка с осигуряването на подслон за семействата, той поясни: „Имаме готовност. Социалните служби са ангажирани. Всеки който се обърне към нас, ще бъде посрещнат със съответното внимание в зависимост от възможностите на общината".

„В момента няма свободни общински жилища, но имаме сграда, която е общинска собственост. Става дума за болница. Помещенията там се отопляват, има вода”, допълни Кискинов.

Еднократна помощ в размер на 325 лева ще бъде отпусната за хората, чиито апартаменти пострадаха при пожара.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
IvaNina (преди 6 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
с 325 лв ще цъфнат направо!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама