Потопът в "Аспарухово": Ново разследване и нови надежди за възмездие

12.03.2018 / 09:10 2

Прокуратурата е разследвала немарливо трагедията в "Аспарухово", отнела живота на 13 души преди 4 години. Съдът връща спряното дело за доразследване, съобщава "Нова телевизия".

От държавното обвинение прекратиха разследването през януари тази година със становище, че трагедията се дължи на „природен феномен”.

Според съда обаче прокурорите, работили по случая, просто са обобщили заключенията на вещите лица, а това било нарушение и ограничавало правата на страните в процеса.

„Ние очакваме само справедливост. Каквото реши прокуратурата, това ще бъде. Ние от години живеем тук, имало е много по-големи вълни и се чудя как тогава не е станала подобна трагедия”, заяви един от потърпевшите, пострадали от наводнението в „Аспарухово”. Той и сестра му получават по 10 000 лв. обезщетение за причинените загуби. Оплаква се обаче, че сега никой не им обръща внимание. И обвинява за трагедията местната управа, която по думите му знаела, че в района се извършва незаконна сеч, но не предприела никакви мерки. Много от хората заведоха граждански искове

„Варненският окръжен съд счита, че наблюдаващият прокурор е обобщил заключенията на вещите лица, поради което върна случая за доразглеждане. Поръчани са и геоложки експертизи. Оказва се, че валужът не е бил толкова обилен. Има натрупване на множество фактори – има бездействие на институциите, не са почиствани деретата, няма съответните хидро-технически съобъжения за отводняване”, обясни Михаил Томов, адвокат на 19 от наследниците на загиналите при потопа през 2014 г.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
378 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
  Кметът НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ да разбере този проблем.
4
1
plabov1080 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 51623 | Одобрение: 7488
Кметът е виновен
plabov
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама