Потресаващата история на Илиан от едно малко градче:„30 роми се опитаха да ме убият, заради 5 лв., страх ме е да се върна в града“

06.08.2015 / 16:20 12

Преди дни група от 30-40 роми нападат три момчета в Радомир. Това променя съдбата на единия от тях.  Вижте какво разказа пред нас момчето, което по чудо е оцеляло след обикновена разходка с приятели:

На 26-ти юли вечерта с мои приятели се разхождахме в Радомир, когато бяхме нападнати от 30-40 цигани.

Те започнаха да ни бият с камъни, с бухалки, с дървета. В един момент даже вече не виждах с какво ме удрят. Когато успях да се изправя се затичахме с единия ми приятел. В този момент ситуацията ескалира, бяха много агресивни. Чух как единия каза: „Ей сега ще го убия тоя“ и се качи в колата.

Двамата с моя приятел тръгнахме да бягаме към тротоара, зад мен чувах само звуци от бърза газ и търкащи се гуми. В този момент вече си мислех, че е края. Чух колата зад мен и след секунди огромен сблъсък. Обърнах се да погледна и видях, че автомобилът се беше натресъл в стълба на сантиметри до мен. Цяло чудо бе, да извадим такъв късмет. В този момент видях лицето на шофьора, и съм убеден, че никога няма да го забравя“, твърди 24-годишният Илиан.

От този момент животът му се променя. От страх, заедно с майка му те се местят в Сандански. Предстояло му е тепърва да започне работа, но след кошмара, който е изживял единственото нещо, което е искал, е да се махне. Неговите приятели, които също са роми също вече не са в Радомир. 

„В момента на боя не знаех какво се случва, не знаех даже защо ни нападат.  В последствие разбрах, че имали пререкания  с приятелите ми за някакви 5 лв.

Но това не беше обикновен бой, аз бой съм ял и друг път.

Това беше ожесточен опит да ни убият“

Той и близките му са докладвали случая  в полицията. Има изкарано медицинско, но за тяхно нещастие никой не им е съдействал. 

„Уж се води разследване, но и полицията ги е страх. Те знаят колата- бял „Мерцедес“, смачкана отпред, аз мога да разпозная шофьора, какво не могат да задържат виновника ли?, пита отчаяно момчето. 

Още по-притеснена е майката на момчето. Освен целия стрес, заради случващото се, тя не знае как да се справи с детето си без намесата на психолог.

„Много зле му се отрази. В момента е на лекарства, не общува с никой. Стои в една стая и не излиза никъде. Тези дни ще го водя на психолог, дано да успее да му помогне. Единия ден ми се наложи да изляза, когато се върнах, видях брадва, на всеки ъгъл по един нож. Искал е да си купи кафе и е отишъл до магазина с нож от страх. Сринаха психиката му“, вижда се в чудо притеснената майка.

Тя разказва, че в Радомир ромите представляват 70% от живеещите. Години наред, те крадат и си плащат за това на полицаите.  По нейни думи с тях се  свързал местен политически лидер от управляваща партия да им каже, че същият циганин е нападнал неговата 17-годишна дъщеря посред бял ден и полицията не му е съдействала. Така, че да не очакват помощ от тях.

„Не искам да стоя в тази държава повече. Единственото решение, което виждам е да замина в друга държава“, бе последното, което ни каза Илиан.

„Как да успокоя детето си, като не виждам помощ от никъде? Към кого да се обърна? Няма полиция, няма държава. Тя ги храни, те ни колят и ни бият. Днес е моето семейство, но утре ще е друго“, възмущава се майка му.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
kris (преди 6 години)
Рейтинг: 210978 | Одобрение: 17993
И РПГ върши работа , приятел.......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
sales2 (преди 6 години)
Рейтинг: 333 | Одобрение: 83
36
3
xXx (преди 6 години)
Рейтинг: 31600 | Одобрение: 12510
Решението отива наказателна група с един бус 5-6 човека с автомати, димки и коктейли молотов.  Вечер след 10 часа, натръшкват няколко мангала запалват няколко къщи и се махат , работа за 5 минути. Но за мангалите ще е ужас за месеци. Нужните материали могат да се намерят на всякъде.
31
3
Losh (преди 6 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Убийте ги с камъни и дърво тия мангали . . . за поука . . .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik