Потресена варненка: Случаят "Северин" е сред нас, навсякъде е! Вчера в късния следобед във Варна група българи...

23.10.2018 / 09:20 43

"Искам да ви разкажа история, която преживях вчера на улицата и ме потресе", пише ни възмутена читателка на "Петел".

"Видяното не ми дава мира. Това е част от нашето ежедневие, но се преструваме, че го няма. То застрашава всяка млада и красива жена в България, както и всеки от нас. Застрашени сме ние, децата ни, внуците ни. От случая "Северин"!

Вървя си вчера в късния следобед в многолюден варненски квартал. Все още хората не бяха започнали да се прибират от работа. На известно разстояние от мен виждам млада красива жена, спортно-елегантно облечена, но скромно. Тя вероятно се прибираше от работното си място, за да нахрани децата си. 

В същото време група младежи - може би петима, минаваха на известно разстояние от нея. Изведнъж започнаха да крещят такива цинични закани, че се изплаших. Заканваха се да извършат с момичето такива непристойни действия, каквито е вършил самият Северин с брутално убитата Виктория. Заплашваха, че ще го направят всички заедно. Мъжета бяха млади българи, на прага на мъжествеността. Подчертавам - от български произход, не  от етнос, въпреки че в квартала живеят и други националности. Исках да извикам полиция, но как щяха да ми отговорят? - може би със смях. Мястото не беше много оживено, ами ако срещнеха тази жена там, където в даден момент наистина няма хора. Щяха ли да изпълнят заканите си? Трябва ли да младите момичета да са грозни и разпуснати, за да не предизвикват долните мъжки страсти. Къде отиде уважението към жената като към съпруга и майка? Тези момчета от кого са раждани? Та те са бъдещи бащи! А всеки от нас има или ще има дъщери, внучки?!

Почувствах омърсение и дълбоко ме досрамя, че съм част от народ, в който жените са третирани като парцали за мъжкия нагон. Но знаете ли кое ме потресе най-много? Че младите мъже крещяха и звучаха истински горди! Те може би тъкмо осъзнаваха своята "мъжественост" и искаха да я докажат на целия свят. Но как? 

Едва ли, ако имаше хора, някой би се намесил. Особено щом някой просто си вика нещо! Но тези закани утре могат да се изпълнят от още Севериновци към още Виктории. Всяка българска жена е под заплаха. 

За пореден път видях отчайващата българска действителност: ителигентните заминаха в чужбина, тук законите защитават престъпниците, в училище занимават децата с всичко друго, но не и с морал и ценности, телевизията издига в култ лошите, а семействата ни се борят с геноцида на оцеляването. Резултатът е този! От ситуацията аз не виждам изход. Свивам се от страх и нищо, ама вече нищо не виждам около себе си? А вие?"

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама