Потресена варненка: Случаят "Северин" е сред нас, навсякъде е! Вчера в късния следобед във Варна група българи...

23.10.2018 / 09:20 43

"Искам да ви разкажа история, която преживях вчера на улицата и ме потресе", пише ни възмутена читателка на "Петел".

"Видяното не ми дава мира. Това е част от нашето ежедневие, но се преструваме, че го няма. То застрашава всяка млада и красива жена в България, както и всеки от нас. Застрашени сме ние, децата ни, внуците ни. От случая "Северин"!

Вървя си вчера в късния следобед в многолюден варненски квартал. Все още хората не бяха започнали да се прибират от работа. На известно разстояние от мен виждам млада красива жена, спортно-елегантно облечена, но скромно. Тя вероятно се прибираше от работното си място, за да нахрани децата си. 

В същото време група младежи - може би петима, минаваха на известно разстояние от нея. Изведнъж започнаха да крещят такива цинични закани, че се изплаших. Заканваха се да извършат с момичето такива непристойни действия, каквито е вършил самият Северин с брутално убитата Виктория. Заплашваха, че ще го направят всички заедно. Мъжета бяха млади българи, на прага на мъжествеността. Подчертавам - от български произход, не  от етнос, въпреки че в квартала живеят и други националности. Исках да извикам полиция, но как щяха да ми отговорят? - може би със смях. Мястото не беше много оживено, ами ако срещнеха тази жена там, където в даден момент наистина няма хора. Щяха ли да изпълнят заканите си? Трябва ли да младите момичета да са грозни и разпуснати, за да не предизвикват долните мъжки страсти. Къде отиде уважението към жената като към съпруга и майка? Тези момчета от кого са раждани? Та те са бъдещи бащи! А всеки от нас има или ще има дъщери, внучки?!

Почувствах омърсение и дълбоко ме досрамя, че съм част от народ, в който жените са третирани като парцали за мъжкия нагон. Но знаете ли кое ме потресе най-много? Че младите мъже крещяха и звучаха истински горди! Те може би тъкмо осъзнаваха своята "мъжественост" и искаха да я докажат на целия свят. Но как? 

Едва ли, ако имаше хора, някой би се намесил. Особено щом някой просто си вика нещо! Но тези закани утре могат да се изпълнят от още Севериновци към още Виктории. Всяка българска жена е под заплаха. 

За пореден път видях отчайващата българска действителност: ителигентните заминаха в чужбина, тук законите защитават престъпниците, в училище занимават децата с всичко друго, но не и с морал и ценности, телевизията издига в култ лошите, а семействата ни се борят с геноцида на оцеляването. Резултатът е този! От ситуацията аз не виждам изход. Свивам се от страх и нищо, ама вече нищо не виждам около себе си? А вие?"

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Партенка на БХК (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Статията е фалшива новина.
3
0
sss (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До: до"аз"- Дай го насам това 50 годишното! Ако ти кажа,колко е напред от тези дето се "раздават"...И да знаеш,въпроса "Защо не ме искаш вече"?,ти го задава с надеждата,наистина да не я искаш! Ти си отговори защо...
5
0
вещ (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То хубаво да ти подвикне някой, но да е някой приличен и красив човек. А то какво, изпаднали келеши...България, за съжаление, е едно гето - с всичките му проблеми. В България останаха бедните, инвалидите, пенсионерите и душевно болните. Както някой пишат, за да се оправи ситуацията трябва промяна на Наказателния кодекс и да се проправи закон за специална защита на семейството. За случаи като този в Русе, доживотен затвор без право на помилване. Избръсват му главата, дават му кирка и лопата и да оправя пътищата. Полицията да почне да си върши работата. Да обикалят и прибират по участъците - няма нужда да бият. БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ГОЛЯМА ЧАЛГА.
2
0
ТИ ДА ВИДИШ (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
123..ЕДНА СНИМЧИЦА ,АКО МОЖЕ..ИСКАМ ДА ВИДЯ ЕДНА ЖЕНА НА 40 ,КАК ИЗГЛЕЖДА..ЕЛА ВЪВ..МНОГО МЕ ЗАИНТЕРЕСУВА ЗА ТВОЯТА ЛИЧНОСТ...ТАКА ,ЧЕ ЕДНА СНИМКА ,МАКАР С ЦЕЛ АНОНИМНОСТ ,МОЖЕ И В АНФАС..   ИзплезванеУсмивкаУхилен
3
0
Ела във форума (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
123, ти си била цепеняк!
6
0
доктора (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
този обществен упадък е следствие от криворазбраната демокрация и булгария за съжаление се превърна  от държава  в опасна за обитане зона нещата които се случват в българия не се случват дори  дори в  щатските гета подобни прояви са характерни за бразилия и аржентина държави с висока битова престъпност и висока обществена поносимост към престъпноста
9
3
КРАСИМИРА МАРКОВА (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Заслужаваме си управляващите и живота който живеем щом такива гнусни коментари изказват мъже! Срамота 
12
0
СОЛОМОН (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
40 години за изнасилване ... 120 години за убийство ...50 години за наркотици и т.н Всички тези присъди да са точно фиксирани . Няма да има От... До ....
16
1
123 (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами аз съм на 40 и изглеждам прилично. Искам да ви кажа ,че такива погледи ми се хвърлят ,че даже и без нищо да ти кажат те хваща срам. Ако си сама жена , изглеждаща добре почва да става проблем. В Морската се мотаят едни циганета , които най-откровено те зяпат. Навъди се с паплач долнопробна. Даже като бях по-млада , по не са ме заглеждали от сега .. но просто е гнусно.
8
0
Rocket (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами обаждате се на 112 и обрисувате случката. От там ще изпратя патрулка която може и да ги хване и да ги обискира, верочтно у тях ще намерят разни "билки".
7
0
РО ДО АЗ БОКЛУКА (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ПРОСТАК СИ И ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ТАКЪВ СИГУРНО КАТО СЕВЕРИН ,а за останалите не коментирате случая защото се казва че не са цигани или просто така ви харесва
4
9
до ''аз'' (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Така си е, след определена възраст, стават нетърпими, особено в менопаузата. Мойта ми вика- защо вече не ме искаш??? Как да те искам бе душко, кой ебе 50г. бабе, като има 25г. паяче, раздаващо се на макс.
4
9
Xa xa xa (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
WSJAKA TALPA SI ZASLUZAWA SADBATA!!!:woot::woot::wootИзплезванеREDI OKOLO 30 GODINI SE TALPJAHTE PO ULICITE I SE BORIHTE ZA ZAPADNATA-USA DEMOKRACIJA I CENNOSTI:woot::woot::woot::woot::woot:ETO WI SEGA REZULTATA:woot::woot::woot::woot::woot::woot::woot:BORBA ZA ROBSTWO I SAMOUNICHTOZENIE!!!BEZPLATNA WE4ERJA- NETU TAKAJA!!!!!!!!:woot::woot::woot::woot::woot::woot:
7
16
аз (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Колкото и ''минуси'' да давате, това не променя фактите- ''манджата вкисва'' излисквате легена'' и като цяло, ''хвърляте кърпата'' и тогавааа, оставайки сама с вибро-зайчето, с умиление, ще си  спомняте за времената в които ви подсвиркваха по улиците.
13
12
Пацо (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Зле скалъпена , платена статия .
11
27
аз (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Жени: Радвайте се, когато ви подсвирват и закачат, защото в един момент, омачквате яко пижамата, сливката става на ошав и тогава става страшно и ще мечтаете някой да ви забележи .
21
9
жената (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Гледай сега, точки точки..., не че заслужаваш да ти отговоря, ама ще го направя. Ти къде видя от мухата да правя слон? Споделям подобна случка на описаната в статията, която се случи на мен преди 3 дни и не беше предизвикана с абсолютно нищо! И ако изхода не беше такъв, че аз да се прибера жива и здрава при мъжа си, от това щеше да стане не слон, ами мамут! Недай Боже да се случи нещо такова на близка твоя, дали жена или дъщеря, е без значение. Първо, това е толкова обидно за една жена, че не можеш и да си представиш, после е страшно, понеже не всички жени могат да се защитят от такива изроди и последно, но не на последно място, такова отношение от разни индивиди по улиците взе да става масово! И това не е ок.. Така че, ако за теб това е нормално поведение, дали на младеж, дали на пиян, дали на възрастен човек, е сори, ама си объркал.
16
4
До Петел (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо триете коментари?? Сложи ли сте 50 000 фалшиви гледания на статията и махате коментарите, които поставят под съмнение достоверността на тази художествена измислица?
2
13
до Мариана (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Наистина може и да те бият, ако не ставаш за друго?
9
18
НЕ ВЯРВАМ (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На такива анонимни статии без НИТО ЕДИН ФАКТ или конкретно място, просто не вярвам. Глупава провокация от някое НПО!
22
9
! (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това са боклуци, родени и отгледани от боклуци! Възпитанието задължава, а то не би позволило нито на млад, нито на възрастен мъж да отправя цинизми, намеци, а още по-малко заплахи към жена. Тези шушляци са много смели, защото са в стадо. Нито една подобна постъпка не трябва да бъде оставена без реакция. Дано дамата, която е била обект на тези заплахи, да е подала жалба, защото заплахата с убийство Е престъпление!
14
2
Мариана (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До az, добре си се написал с малка буква. Толкова ли си зле, че се каниш на синоптичките по телевизията. Дано не го правиш пред детето си /ако имаш/. Запомни: мечтата на една жена, била тя и на възраст, не е да бъде "задоволена" от група мъже и то против волята й. До .. /двете точки/: "долни мъжки страсти" означава постигане на сексуално задоволяване чрез насилие. Ти така ли зачена детето си? Сексуалното насилие, било то и словесно, е особен акт на агресия. Ако такава група се отнесе така към мен на улицата и аз взема, че им отговоря / куче, което лае, не хапе, цитирам един от двамата/, ще бъда най-малкото бита. Защото съм жена!
11
0
milen stanev (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
naroda e mnogo iztarvan  i prevartial ot mizeria vsi4ko moje da se o4akva
9
12
OOOOOOOOOOOOOOOOO EEEEEEEEEE (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
KURVATA SI POKAZVA PRASKATA,NORMALNO E MAGARETO DA MU STANE.
7
3
vieux garcon (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До az,трябва,някой да ти е казвал,че си голям простак.
20
3
ваня (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За тези дето се присмиват на жената написала поста пожелавам да се случи на любимите им хора и тогава друга песен ще запеят
18
2
оле боже (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това е световна политика. Всичко е замислено много отдавна и си работи десетилетие по десетилетие. И конвенциите влизат в плана и всичко, за да се прокара най-лошото...и по света е така, там пък не можеш да вървиш по улицата от мигранти...
8
26
.. (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
жена @ И ?! Това ли беше ?  Усмивка  Сега олекна ли ти като направи от мухата слон ?! Ами ако живееше в Германия или Великобритания.... по пътя от работа до вкъщи, да си ебана поне 3 пъти от пакистанци !!
19
7
жена (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На мен ми се случи абсолютно същата случка, прибирайки се преди 3 дни от работа, в района на Колхозния пазар. Вървя и си говоря по телефона, минавам покрай един люлеещ се господин, при което той почва .."маце, мноо си хубава, дай да те ...." и така нататък... Аз продължих уверено напред, без да му обръщам абсолютно никакво внимание, но го чувах как продължава да нарежда по мен какво щял да ми направи. Добре, че не продължи след мен, а само си говореше..
11
34
az (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Стига сте плашили хората ей...''Читателката'' е вероятно, някоя незадоволена лелка, която разхождайки си кучето, е дочула младежите какво си говорят. Нищо нередно няма, това са нормални разговори в мъжка компания. И аз се каня на синоптичките, но нищо не правя.
19
22
и къде се е случило това? (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кой е този "многолюден варненски квартал"? Как разбра, че се прибира, за да "нахрани децата си"? И че няма да реагира никой, ако се обадиш? И откъде разбра, че не са "от етнос" ? 
14
18
.. (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Госпожо, какво означава "долните мъжки страсти " ?!  Усмивка   Имате проблем с мъжете и секса ли ?!  Видях ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ в изказването, и как сексуалното желание се нарича ДОЛНИ МЪЖКИ СТРАСТИ.... с което обижда всички нормални мъже.... и ЖЕНИ !! С "долни мъжки страсти" ли заченахте детето си ?! А, госпожо ??   
17
12
333 (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хубаво си коментирате, обаче половината от хората тука са с правописни грешки! Когато пишете подобни коментари ,прегледайте си за правописа, защото съдите обществото ама не виждате себе си ! Поправете си тия запетайки и стига сте писали с главни букви! Ако е някой друг, ще ви се смее на образователното ниво !
23
0
sss (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"Как щяха да ми отговорят от полицията?Може би със смях"? Колко доверие,спокойствие и вяра в органите на реда има в това изречение....За това,за дса не ставам за смях,просто не разчитам на тях!Но,аз.А такива,като тази жена?
35
4
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абсолютно споделям мнението Ви госпожо ! Лошото е, че тези келеши са имали пример в семейството си и това най-вероятно е бащата. В този случай училището не може да помогне. Още по-лошо е, че на такива момчета започват да подражават и останалите, за да изглеждат и те мъжкари...Същото се отнася и за момичетата - добрите и скромни момичета започват да подражават на "кифлите", възпитани по този начин от майките си, защото и те са такива. Простата истина е, че е виновно на първо място семейството и липсата на будно гражданско общество ! Преди години никой родител не се сърдеше на съседа, че е дръпнал ухото на сина му, защото го е видял да пуши на неподходяща възраст, или на неподходящо място. С нашата криворазбрана демокрация си докарахме сами нещата до тук.
14
21
поеблито (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Гладни ачкьопеци... аз си плащам и сръчни студентки, задоволяват всичките ми желания.
34
4
НИКИ (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
  МАЙ НЯКОЙ ПАК СЕ ОПИТВА ДА НАПРАВИ НАМЕК ЗА ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, НО НЕ ВИЖДАМ С КАКВО ТЯ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ЖЕНИТЕ. В БЪЛГАРИЯ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС  ЗА ТАЗИ ЦЕЛ. ПОРОЧНОТО Е СКЛЮЧВАНЕТО НА СПОРАЗУМЕНИЯ В СЪДА СЛЕД ПРИЗНАВАНЕ НА ВИНАТА И ПОСЛЕДВАЩОТО ОТ ТОВА НАМАЛЯВАНЕ НА ПРИСЪДИТЕ АКО СЕ СТИГНЕ ДО ТЯХ.  В МНОГО ОТ СЛУЧАИТЕ ПОСТРАДАЛИТЕ  СА ПО ОЩЕТЕНИ ОТ ВИНОВНИЦИТЕ В  БЪЛГАРСКИЯ НАКАЗАТЕЛЕН ПРОЦЕС. ЗАТОВА СЕ СЛУЧВА И ТОВА ПО УЛИЦИТЕ НИ. 
8
54
az (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Според мен,''възмутената читателка'' е завидяла, че на нея никой не и подхвърля сексуалните си желания. Стана тя-и говоренето ли вече е забранено ??? Куче което лае не хапе, по добре така, от колкото тихомълком направо да я изнасилят.
46
5
** (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много сте права госпожо, за съжаление. Това е действителността. Никакво възпитание, високо самочувствие без покритие, егоизъм ,претенции,мързел  и простотия - това е част от бъдещето поколение.
39
0
MrBean (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Съвет. Винаги звънете на 112! Нищо че кварталния може да дели с келешите,там всичко се записва. И рано или късно все ще попита някой -защо не са установени и прочие. Не си мислете че е така само във Варна. Ами вижте около ремонта на Графа ,същото е.
33
0
varna (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какво може да очакваме от едно силно поляризирано общество,от постоянното рекламиране на ценности и нрави,които не са наши,дори не се говори и пише на класическия български език,разни експерти,водещи на предавания,говорят с изключително много чуждици,от екрана телевизиите ни занимават с хора и постъпките им,които младите приемат за пример,а не като информация за преценка и осмисляне,много контролни органи за всички дейности в обществото,без резултат и т.н.Жалко,че държавата като цяло работи трудно и не ефективно,задръстена от чино вничество  и бюрокрация.
44
0
1 (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. НА ВРЕМЕТО СМЕ ГЛЕДАЛИ МНОГО СТОЙНОСТНИ АМЕРИКАНСКИ И ЗАПАДНИ ФИЛМИ. С ВЕЛИКИ АКТРИСИ И АРТИСТИ. СИЛНА ВЪЗПИТАТЕЛНИ. СЕГА ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ВЪРВЯТ ПОМИЯРСКИ ФИЛМИ ОТ САЩ И ЕВРОПА. НИЩО СТОЙНОСТНО И ВЪЗПИТАТЕЛНО. ИМА КОМИСИЯ , КОЯТО ДА СПИРА НЕПРИСТОЙНИТЕ ПРЕДАВЕНИЯ. НО ДО СЕГА ЕДНО НЕ Е СПРЯНО. БИГ БРАДЪР И ДРУГИ ПРОСТОТИИ ВЪЗПИТАВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ИЗЧЕЗВАТ. МЛАДИТЕ ДОРИ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА ВЕЛИК НАРОД. ЗАНИМАВАТ НИ ХОРА, КОИТО ЗА ПАРИ СМЕНИХА ПО НЯКОЛКО ПЪТИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ОКРАСКИ. А КЪДЕ Е НАЦИОНАЛНОТО ДОСТОЙНСТВО???
26
4
ггг (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
в многото думи и приказване плод на фантазии се губи интереса на хората към проблемите а може би това е целта на подобни съчинения -да свикнат хората с подобни разкази и когато се случи наистина нещо подобно те да са претръпнали и да не обръщат внимание .Слагат пластмасови деца пред пешеходните пътеки уж шофьорите да станат по-бдителни но всеки нормален човек знае че ефекта е точно обратен защото с времето шофьора ще добие навик да очаква детето да е пластмасово и няма да очаква то да побегне през пешеходната пътека . 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама