Потрошиха сградата на ЧЕЗ в Перник, спрели ток заради неплатени сметки

12.12.2014 / 15:14 4

*снимката е илюстративна

Роми са вандалствали и трошили в сградата на ЧЕЗ в Перник заради спрения ток. Сагата с изключеното електричество продължава вече седмица, а циганите два пъти преграждаха основни пътни артерии в града, пише Мироглед.

ЧЕЗ изключи тока на неизрядните абонати в Хумни дол заради неплатени сметки и неправомерно включване в мрежата. Това предизвика бунтове, но след разговори с институциите се стигна до договорка за сключване на договори за разсрочено плащане. Вместо да подпишат контракти обаче група от около 50 човека нахлула в сградата на енергото и започнала да вандалства – замеряли с камъни стъклата и ритали вратите. Наложило са да бъде извикана полиция. Органите на реда усмирили ромите и под нейно наблюдение всички един по един подписали договорите за разсрочено плащане, пише "Пик". 

Ден по-късно обаче нова група от около 20 човека дошла да протестира пред ЧЕЗ заради високи сметки. В крайна сметка недоволството отново било потушено.

Сега в ромския квартал захранването е възстановено, но то отново ще бъде изключено, ако абонатите не изпълняват задълженията по договорите си.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
Владимир (преди 5 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
едни мошеници потрошили сградата на други, а трети дошли да ги спасяват... цирк балкански, ако не сте гледали - ето го, в оригинал...
4
1
Мода Стил (преди 5 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729
17
1
bosh (преди 5 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
И сигурно няма нито един арестуван. Ако българи бяха вандалствали, сигурно арестите щяха да се пукат по шевовете.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама