Потвърди се, че сладкият пелин инхибира репликацията на COVID-19

18.01.2021 / 21:12 0

Това показват проучвания в САЩ и в института "Макс Планк" в Германия
Изследователи от Съединените Щати доказаха, че екстрактите от ароматната билка, наречена сладък пелин (Artemisia annua), потискат репликацията на тежък остър респираторен коронавирус (SARS-CoV-2) - агентът, отговорен за пандемията на текущата коронавирусна инфекция COVID-19.
Изследователи от Колумбийския университет в Ню Йорк, Университета във Вашингтон и Политехническия институт в Уорчестър демонстрират, че екстрактите от сладък пелин показват антивирусна активност срещу SARS-CoV-2 .
Въз основа на резултатите, учените предполагат, че екстрактите от сладък пелин могат да представляват безопасен и рентабилен подход за лечение на инфекции със SARS-CoV-2 (COVID-19).
Европейските учени от института "Макс Планк" в Потсдам и химикът Кери Гилмор са изследвали свойствата на сладкия пелин в битката срещу Ковид-19. В проучването са участвали и вирусолози от Свободния университет в Берлин.
Целта на учените е била да разберат дали и как екстракти от сладкия пелин действат срещу коронавируса.
Резултатите са изненадващи и обнадеждаващи: екстракти от сладкия пелин действително се оказват активни срещу SARS-CoV-2. При листата на сладкия пелин най-силната антивирусна активност е отчетена при тинктура с етанол или дестилирана вода. Тази антивирусна активност на екстракта се оказва още по-силна при добавяне на кафе.
Екстрактът под формата на тинктура или сух екстракт са най-ефективните форми, които запазват в максимална степен биоактивните съставки на билките. Предимствата им пред запарките или приема на смляна билка, са доказани във фитотерапията и потвърдени от научните изследвания.
Стандартизиран сух екстракт от сладък пелин в най-високо качество растителни капсули Vcaps Plus® Капсули Сладък пелин екстракт 60х250mg/60 дневни дози се предлага от Панацея
Панацея предлага и Тинктура Сладък Пелин (етанолов екстракт) от сладък пелин. 
 

За усилване на антивирусната активност, към всеки от двата продукта може да се добави Тинктура Зелено Кафе
Продуктите са произведени в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018
Не съдържат оцветители, съставки с животински произход, глутен, лактоза, захар, мая. Подходящи са за вегани.
*Продуктите са хранителните добавки, които може да се прилагат както самостоятелно, така и в съчетание с фармацевтични лекарствени средства. Продуктите не са лекарствени средства и не може да се използват като заместител на предписаната от Вашия лекуващ лекар медикаментозна терапия.
 
Източници:
* публикация

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама