Потвърдиха отново ареста на мъж и жена, разследвани за наркоразпространение

13.02.2018 / 11:55 0

Снимка: Булфото

За втори път в рамките на три месеца Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Биляна Славова и Добрин Маринов, привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Второ РУП във Варна за притежание и разпространение на амфетамини и на хероин в условията на продължавано престъпление. В началото на м.февруари тази година Окръжен съд – Варна отказа да измени в по-лека процесуалната им мярка за принуда, а днес втората съдебна инстанция потвърди като правилно и законосъобразно всяко едно от определенията на окръжния съд.

Пресслужбата на съда припомня, че Биляна и Добрин са в ареста от 16 ноември миналата година, след като са били задържани при специализирана полицейска операция. При обиска на лицата и при претърсване на автомобили и жилища във Варна били намерени и иззети различни видове наркотични вещества. Първите експертни тестове установили, че се касае за хероин и амфетаминопроизводни.

Днес Варненският апелативен съд не коментира наличието на обосновано предположение за авторството на деянието, тъй като то не се оспорва от защитата на обвиняемите. Втората съдебна инстанция потвърди изводите, че притежанието и разпространението на наркотични вещества е тежко умишлено престъпление с висока обществена опасност и се наказва строго от закона. Обвиняемите са наркозависими, които правят опити да се лекуват с метадонова програма, но това според обвинението не им е попречило да имат противоправно поведение.

И според Варненския апелативен съд реална остава опасността както Биляна, така и Добрин да извършат престъпление ако са с по-лека мярка за неотклонение. Славова вече е осъждана с условна присъда след влязло в сила споразумение с прокуратурата за притежание на наркотично вещество. В изпитателния срок на това наказание е била задържана за разпространение. Добрин е с чисто съдебно минало, но съдът споделя аргументите на първата съдебна инстанция, че механизмът на разпространението на наркотичните вещества и продължителният период от време, в което това е ставало са основание за продължаване на най-тежката мярка за процесуална принуда.

Определенията, с които Варненският апелативен съд потвърди ареста на Биляна Славова и на Добрин Маринов, привлечени като обвиняеми за притежание и разпространение на амфетамини и на хероин в условията на продължавано престъпление са окончателни.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама