Повдигнаха обвинение на Иван Пачелиев за убийството на фелдшера от Орешник

09.10.2019 / 19:46 0

Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на 37-годишния Иван Пачелиев за убийството на фелдшера от тополовградското село Орешник, съобщава БНТ.


Мотивите за убийството остават неясни, очакват се и резултатите от назначените експертизи. Обвиняемият не оказва съдействие за изясняване на случая.

Дойчин Дойчев, окръжен прокурор на Ямбол: Продължаваме да извършваме действия по разследването именно за установяване на мотивите за извършеното престъпление, умишлено убийство. В момента трябва да приключва аутопсията, съдебно медицинска експертиза, експертиза на биологични следи, които са намерени, технически експертизи, включително и психиатрична експертиза, за да се установи дали лицето страда от някакво психично заболяване, което е в пряко отношение към неговата вменяемост и възможността да носи наказателна отговорност. Към настоящия момент нямаме данни да страда от такова заболяване."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама