Появи се още един инвеститор, който иска да спаси КТБ

03.11.2014 / 22:55 2

Нова заявка за инвестиция в КТБ беше направена днес с предложение, входирано в БНБ. Група инвеститори предлагат да реструктурират банката с 5,2 млрд. лв. Факсимиле от писмото до БНБ беше изпратено до медиите.

Новите кандидати заявяват, че са готови да рекапитализират КТБ в размера, определен от БНБ, и могат да осигурят до 5,2 милиарда лева.

„Ще разчитаме на допълнителна държавна помощ при условия на допустимост според европейското законодателство”, пише в писмото. В него се посочва още, че се водят преговори с международна банка за евентуална допълнителна подкрепа и акционерно участие.

От името на инвеститорите като председател на групата се е подписал Никола Сукманджиев. Той се представя като „председател на група инвеститори, формирана след неуспешното предложение за реорганизация на „Корпоративна търговска банка АД” от акционерите на банката и от консорциума State General Reserve Fund (SGRF), GemCorp Capital LLP (GemCorp) и EPIC Group (Epic)”.

Планът за оздравяване на банката ще изисква законодателни промени, участие и гаранция от българското правителство, които ще се договарят след внасяне на предложението в следващите няколко дни, се посочва в писмото, пише Блиц. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
kaish (преди 5 години)
Рейтинг: 597 | Одобрение: 202
Банката е пълен фалит.
Нищо не е сигурно докато запее каишът.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама