Появи се странно изявление в профила на Радев във Фейсбук: Помислиха, че е хакнат!

01.06.2023 / 12:52 7

Кадър ФБ

Изключително остро изявление се появи на страницата на президента Румен Радев.

Според много от коментарите е възможно профилът му да е хакнат.

Съобщението звучи изключително крайно и според мнозина няма как да е в съответствие конституционните задължения на Радев. 

Според други обаче профилът на Радев не е хакнат и наистина съобщението е съгласувано с президента и то е в съзвучие с позицията му още като връчваше мандата на ПП-ДБ.

Ето какво пише там:

"Срамните записи от партийното заседание на "Продължаваме промяната" и последвалите самопризнания на лидерите пометоха миловидната им евроатлантическа фасада.

Те разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм като заявка за тежки закононарушения, за чистки, „подписани с кръв“, за погром в институциите, за държавна измяна.

Записите предизвикаха изключително негативни коментари за България в европейски медии и с тях бяха дискредитирани европейски лидери.

Тези събития ни отдалечават с огромни крачки от Европа като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика. Затова въпросът за разклатеното доверие и разклатената европейска перспектива на България след всичко това ще бъде важна тема в разговорите ми с европейските лидери, редица от които поискаха срещи с мен днес по време на Срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова. Ще положа усилия да ги убедя, че въпреки мрачните разкрития, България ще се съхрани като нормална, демократична европейска държава.

Винаги съм заявявал, че България трябва да има редовно правителство. Но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България. Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго освен отвращение. А то не води до доверие и реални решения."

Ето част от коментарите под поста:

"Приемам, че служителят, който поддържа тази страница, е проявил своеволие, и е дал израз на личните си партийни пристрастия. Това не може да са думи на Президент."

"Радев, кои са тия европейски лидери? И не е ли темата неадекватната позиция на президенството по отношение на легитимно представени политически сили? И може ли, ако обичаш, да не се месиш в законодателната и изпълнителната власт, настоявам даже. Бълвай си отровите там, където имаш власт - вкъщи."

"Г-н Президент, как точно това ваше изявление предлага алтернатива на случващото се? На всички е ясно защо е този напън за правителство и до какво ще доведе това. Явно хората искат риска да се реализира. Оставете ги на спокойствие. Явно ще трябва да минем и през това. След това ще имате по-силна позиция, ако доводите и намеренията ви са правилни. Все пак народът избра тези две партии да го управляват, въпреки че бяха алтернатива. Оставете крайното решение на суверена, който избира и тях и вас."

"Диктатурата обикновено е власт в ръцете на един човек, а не на цяла партия. По-скоро един пРеZидент там прекрачва границите на властта си."За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
zaza (преди 4 месеца)
Рейтинг: 9552 | Одобрение: 2412
Мдааа, който разбрал посланието- разбрал! Като чета - почти никой не го е разбрал! Хвърляйте жлъч и отрова, че по лесно от мисленето:woot:
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
0
4
уйчо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 80863 | Одобрение: -1557
Първо Деса почна с ибриците, сега фатмака и той ги нареди едни...
1
4
cron1 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 64479 | Одобрение: -2931
За каква диктатура говори Радев, като от 2 г. той управлява?!? Гняв 
Марио Кроненберг
4
6
KRISTINCHO (преди 4 месеца)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Най после нервите на ДВУЛИЧНИКА, не издържаха и последният взе да показва истинското си лице, като ОБЕДИНИТЕЛ И СПАСИТЕЛ НА НАЦИЯТА.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
1
5
Радостин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 103933 | Одобрение: 1663
Нито един евролидер не тачи, нито ще говори с такъв пРеZидент. Дано е хакнато, обратното е проява на долен вкус. Не блести с дипломация фатмакоф.
Всеки да си получи заслуженото !
2
6
Горан (преди 4 месеца)
Рейтинг: 12409 | Одобрение: -5071
време е и този крадец дето вика дръжте крадеца да се измете от политическата сцена, след представянето на кабинет ПП и гроб трябва да го направят първия български импйчнат резидент
да ама не
4
1
skokos (преди 4 месеца)
Рейтинг: 5510 | Одобрение: 895
Трябва да се изчака официалната позиция на Президента за тази публикация. А колкото до текста, все едно ми е прочел мислите. Колкото и да не съм харесвал Борисов, не съм мислел, че ще има някой, който да ми падне в очите повече. А то, оказаха се няколко личности.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама