Пращат зад решетките за 18 години жена от варненското село Доброплодно за убийството на баща ѝ

18.11.2020 / 14:28 0

илюстрация "Петел"

37-годишната Елеонора М. беше осъдена на 18 години затвор при първоначален „строг режим“ за това, че умишлено е умъртвила баща си. Присъдата беше наложена от Варненския окръжен съд, след като подсъдимата призна вината си.

От пресцентъра на съда допълват, че Елеонора страда от лека форма на олигофрения, поради което завършила 8-ми клас в помощното училище в с. Кривня. Имала 5 родени деца, като всичките дала за осиновяване. През септември 2019 г. се преместила да живее в Доброплодно, в къщата на 61-годишния си баща Стоян. Постройката била стара и порутена, с изключително лоши битови условия и без ток. 37-годишната жена била безработна. Възрастният й баща имал многобройни хронични заболявания и последните години бил почти сляп и зависим от нейната помощ. Двамата често злоупотребявали с алкохол, като в тези случай Елеонора ставала агресивна и раздразнителна.

На 28.11.2019г. двамата посетили брата на Стоян и поискали да ги почерпи с алкохол. Той им отказал и им казал, че рентата за наследствени ниви се раздавала и можели да си я вземат. Следобед двамата минали и взели от кооперацията полагащите им се 66,64лв. След това отишли до магазина и купили, както обичайно всеки ден, 2 литра вино. Прибрали се и употребили алкохол, след което помежду им избухнал скандал. Елеонора грабнала нож и бързо и със значителна сила наръгала 5 пъти в гърдите и 1 път в коляното баща си, в следствие на което той издъхнал. На телефон 112 в 01,32 часа, 37-годишната дъщеря съобщила, че баща й е в безсъзнание. Пристигналите на място лекарски екипи първоначално не успели да установят, че се касае за извършено убийство, тъй като било през нощта, а в къщата нямало електричество. Около обяд на другия ден, роднините започнали подготовката за погребението и им направило впечатление, че Елеонора отказвала баща й да бъде преоблечен. Въпреки протестите й, при смяната на дрехите близките забелязали прободните рани и уведомили полицията.

От заключенията на изготвените в хода на делото съдебно-психиатрични експертизи е видно, че макар и с лека умствена изостаналост, Елеонора е можела да разбира свойството и значението на извършеното, както и да дава достоверни показания към момента на деянието. В хода на съдебното следствие, свидетелите по делото заявиха, че между бащата и дъщерята често е имало скандали, а възрастният мъже е споделял, че Елеонора му е посягала, възползвайки се от безпомощното му състояние.

В хода на разследването на убийството подсъдимата имаше различни версии за случилото се. Едната беше, че баща й я е пребил и била в условията на физиологичен афект, а другата че неин познат е извършил убийството. Събраните доказателства и експертизи, обаче не подкрепиха твърденията й.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна, като мотивите на Окръжен съд – Варна ще бъдат изготвени в законоустановения срок.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама