Правителството даде три нови концесии

07.08.2015 / 02:00 1

Три нови концесионни договора сключи правителството за добив на подземни богатства. И трите концесии са за по 35 години, става ясно от съобщение на Министерски съвет.

Фирмата "Терес и Ко" АД ще добива варовици в "Борово" в община Борово. Кариерата ще бъде разработвана 35 години. Предвижданите инвестиции са за над 651 хил. лв., а очакваните постъпления от концесионни плащания – да надхвърлят 3 млн. лв. (без ДДС).

"Базалт България" ЕООД пък ще добива базалтоиди от участъците "Южен" и "Северен" на находище "Бов" в община Своге. Заложените от концесионера инвестиции за дейността са за 32.8 млн. лв., а очакваните концесионни плащания – над 206 хил. лв. (без ДДС).

Третата концесия е за "Булгнайс" ООД, която фирма ще разработва находище "Караджейката" в землищата на Ивайловградските села Кобилино и Черни рид. Концесията за добив на гнайс. Тук обещаните инвестиции са за 130 000 лв., а очакваните концесионни плащания надхвърлят 472 хил. лв.

За трите отдадени концесии държавата очаква постъпления от над 4 413 600 с ДДС.

Освен това правителството е одобрило и издаването на четири разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства. Площите "Могилата" (община Радомир) и "Параклис" (община Ивайловград) ще бъдат разработвани за строителни материали от "Интерпром" ООД и "Булгнайс" ООД за срок от една година. Общият размер на инвестициите е над 107 хил. лв., а стойността на мероприятията по опазване на околната среда надхвърля 6 хил. лв.

Възможностите за добив на скалнооблицовъчни материали ще бъдат проучвани в площите "Грънчара" в община Царево и "Равнище-2" в община Мездра. Титуляри на разрешенията за срок от две години са "Ню Ейдж 2012" ООД и "Йотов Стоун" ЕООД.

 

money.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
bgkrediti (преди 8 години)
Рейтинг: 436 | Одобрение: 166
За много пари става въпрос тука Усмивка Пенсионерите?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама