Правителството отпусна 85 млн. за инфраструктура във Варна

11.10.2017 / 14:14 8

Общо 85 млн. лв. се предоставят по бюджета на Община Варна, разпределени за изграждане на бул. „Васил Левски“ - в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“, и за изграждане на пробив на бул. „Сливница“ от бул. „Ян Хунияди“ до бул. „Атанас Москов“, реши на заседание днес Министерският съвет.

Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017г., съобщиха от правителствената пресслужба.
Целта на двата проекта е облекчаване на трафика и минимизиране на задръстванията по основните пътни артерии в града. Вторият етап на бул. „Левски“, т. нар. „пробив“, предвижда разширяване на булеварда, който ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти. Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Пресичането на ул. „Прилеп“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Сливица“, бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се осъществява на различни нива, като бул. „Левски“ ще преминава под тях. В Общия устройствен план на Варна трасето е предвидено като градска магистрала - улица II клас, от първостепенната улична мрежа със стратегическо значение за града. Строителните дейности се извършват едновременно от двете страни на трасето, работи се по южното обслужващо платно на бул. „Левски“ - от бул. „Сливница“ до бул. Вл. Варненчик“, включително с дейности по подмяна на подземните комуникации. Ремонт на останалата част на булеварда - от кръстовището с ул. "Подвис" до бул. "Осми приморски полк", ще бъде извършен със средства по проект по ОП "Региони в растеж", на стойност 6,8 млн. лв., разработен от Община Варна.
Вторият инфраструктурен проект, който получи финансиране от правителството, е изграждане на продължение на бул. "Сливница" - в участъка между бул. "Янош Хуняди" и бул. "Атанас Москов", и качване на АМ "Хемус“. Целта е извеждане на тежкотоварния трафик от магистралата директно към пристанището.
Последен преглед: 11 октомври 2017

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
НИКИ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 АКО  ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ТАКА НЕСКОПОСАНО КАКТО ПЪТНАТА ВРЪЗКА НА НОВИЯ КАУФЛАНД  С БУЛЕВАРДА ПО ДОБРЕ ДА НО ГО ПРАВЯТ. ПОДХОДА КЪМ МАРКЕТА Е ЩО ГОДЕ КАТО ХОРАТА НО  ИЗЛИЗАНЕТО ОТ ТАМ Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА. ОТ ОГРОМНИЯ ПАРКИНГ ИМА САМО ЕДИН ИЗХОД И ПРИ РАЗРАБОТВАНЕТО МУ ТАМ ЩЕ СТАВА ЗАДРЪСТВАНЕ КОЕТО ЩЕ Е ОЩЕ ПО ГОЛЯМО И ОПАСНО ПРИ ВКЛЮЧВАНЕТО НА АВТОМОБИЛИТЕ В БУЛЕВАРДА. ТАМ ВМЕСТО ДА СЕ НАПРАВИ ТРЕТА ЛЕНТА ПОСОКА НАГОРЕ , Е НАПРАВЕНО ОБРАТНОТО, СТЕСНЕНА Е САМАТА УЛИЦА И ИЗЛИЗАЩИТЕ ОТ МАРКЕТА ТРЯБВА ДА ЧАКАТ ПРЕМИНАВАНЕТО НА ИДВАЩИТЕ ОТДОЛУ КОЛИ. ПОЛУЧАВА СЕ КОНФЛИКТНА ТОЧКА ,А ТОВА ЩЕ Е КОШМАР ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ КОГАТО ЩЕ Е ПЪРЗАЛКА И КАТАСТРОФИТЕ ГАРАНТИРАНИ. ПО- ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ НЕ МОЖЕХА ДА НАПРАВЯТ И С КОНКУРС. 
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
отдавна тябваше да стане варна се задъхва от трафик -е не може да не се крадне малко по цял свят е така дано не е много за сметка на качеството
1
1
промених си мнението (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
През средновековието крепостите са ги ограждали с ровове!!!Този ров ще мине през пъпа на града и на практика ще е свързан с 2-3 моста.Данъкоплатците на които им миришат краката на фий остават извън рова останалите зад рововата стена,рахат ще си пият шербетя!!!
8
8
Ханк Рум (преди 9 месеца)
Рейтинг: 14207 | Одобрение: 2427
Герге ле ме е изпреварил с актуалните въпроси по темата ...
8
0
Герге ле (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Продължавам да питам: след кръстовището с ул. "Подвис", е бул. "Ян Палах", а после - ул. "Струга". Ще ги преименуват ли, хората ще си сменят личните карти ли? И къде ще е пресичането с "Кракра", или пътя ще прави як ляв завой и ще прелита над кръговото под автогарата ли?! Кой ще изчисти боклука в циганската махала? Инженерите знаят ли какво ще се случва при по-голям дъжд в отсечката от Спартак до Стара гара? Къде ще минава реката (Франга дере) и ще бъде ли тя интегрирана в трасето?  Булевард "Сливовица" - до пресичането на "Атанас Москов" - добре, ама после да видим! Извеждането на трафика и сега си го има - след автомагистралата - по "Атанас Москов" и/или "Република"! В обратна посока трябва да се помисли, че заради такива селски тарикати с тежкотоварни автомобили, които карат както си искат и секат пътя, стават инциденти като вчерашния!
3
9
aaa (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
кой кум,кой сват,кой на булката брат ,крадат всите,ама колкото при Портних се направи за града,досега никога не се е правило,номерът е да се гласува за гербаджийски кмет,тогава парите идват-и за свата ,и за брата ,и за кума ,и за града има.Като пътувате из Бг си направете труда да забележите инфраструктурата дори и на най-малките населени места- опънати са,кликваш в нета - аха ,ясно -кмет ГЕРБ,пълна разруха - кликваш в нета - аха,тези не са слушкали,избрали друг,ами живейте си в погреби
9
2
хайдеее (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Опашката за голямото крадене вече се е подредила - кумове, сватове, братя...
5
1
az (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
tova e dobre stiga da ne kradat
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама