Правосъдният министър: ВСС си затваря очите за разпределението на делата

12.12.2014 / 09:33 2

Към днешна дата няма обяснение защо има нередности по разпределението на делото с КТБ. Следва втора проверка. Изглежда ми, че се натиска копчето, докато не излезе правилният резултат. Действията към момента сочат, че има опит да се замаже положението, действа се хаотично. Това коментира правосъдният министър Христо Иванов пред bTV.

Знае се от април 2013 г., че има проблеми със софтуера за разпределение на делата. Факт е, че ВСС си е затварял очите за това, а сигнали и съмнения има доста назад във времето, отсече правосъдният министър.

Трябва да бъде предварително невъзможно да се определи кое дело при кой съдия ще отиде, смята Иванов. Той за пореден път призова ВСС да осъзнае сериозността на проблема и да реши как ще има в найскоро време сигурност по разпределрението на делата. 

За съдия Румяна Ченалова, от която се оплака френският посланик, има и друг сигнал отпреди година, но няма никакъв резултат от това, посочи още министърът, цитиран от блиц.

Обръщам се към ВСС да предоставят на програмистите, избрани от тях, да им предоставят сорс кода, за да се проверят всички аспекти на проблема, призова от ефира Христо Иванов. 

На въпрос дали съдийката Румяна Ченалова е некомпетентна или корумпирана, както заяви френският посланик, министърът заяви, че истината е някъде между тези две твърдения.  

Ние, в МС, ще бъдем принудени да разработим един сигурен софтуер и да го подарим на съдебната система, категоричен е Иванов. Най-накрая ВСС, прокуратурата и Инспектората трябва да се задействат и да има някакви резултати, допълни той. 

Според него трябва да се постави ребром въпроса за отговорността за разпределението на делата на ръководството на СГС начело с Владимира Янева.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Мода Стил (преди 5 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729
Хората,от които зависи спазването на законите са корумпирани.Ми какво да говорим повече.
0
1
Nik (преди 5 години)
Рейтинг: 650 | Одобрение: 165

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама