Преди 181 години селянин откри странна дупка в земята. Вижте как изглежда и до днес това, което откри вътре

03.06.2017 / 02:50 6

През 1835 година, селянин в Кент, Англия, извършвал обичайната си работа на полето. Изведнъж обаче, след един удар с лопата, земята пропаднала в тъмнината.

Очевидно е, че стоял над нещо кухо, но от повърхността не е могъл да види нищо.
Работникът извикал месния учител, който доброволно спуснал малкия си син Джошуа със свещ в ръката.

Никой от тримата не подозирал какво ще открие долу малкият Джошуа.


Когато излязъл на повърхността, той разказал за чудото, което видял под земята. Описал помещението, в което имало стотици хиляди внимателно подредени миди.

 

Нито един от двамата възрастни не му повярвал, но когато разширили дупката и влезли в пещерата, разбрали, че Джошуа не си е измислял нищо. Там имало огромни проходи и помещения внимателно облицовани с хиляди черупки от миди. Също така и огромни ротонди и един олтар, който също бил покрит с мозайка от миди.

Учителят веднага си помислил за финансовата ползва на това невероятно място. Той бързо закупил земята и наел екип, който реставрират пещерата и построи вход за посетители.

Две години по-късно, през 1837 година, Margate Shell бил отворен за обществото за първи път. Днес това изумително място продължава да се посещава от хиляди туристи годишно.
Но остава главния въпрос – кой и защо е създал изумителната пещера?!

Някои мислят, че пещерата е била построена от средновековни аристократи, някъде през осемнадесети век. Други смятат, че може да е била използвана като астрологичен календар, или, че е свързана с масоните и тамплиерите. Други пък твърдят, че е свързана с мистериозна мексиканска култура, която е живяла преди около 12 000 години.
Пещерите с черупки всъщност са били много популярни сред европейските богаташи през осемнадесети век. Но, има един проблем. Пещерата се намирала на територията на ферма, и същата земя никога не е била собственост на човек с голямо богатство. Нямало и никакви документи, които да показват, че там се е строяло нещо някога, а изграждането на подобно нещо със сигурност не би останало незабелязано.

Може би някой ден ще се разбере кой стои зад това творение, но дотогава ние можем само да се възхищаваме на това мистериозно място!

 

 

zajenata.bgЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
motoristka (преди 6 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Ехааа.... :wassat:
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
2
0
AНОНИМНА (преди 6 години)
Рейтинг: 1119 | Одобрение: 334
ОТ КЪДЕ ТОЛКОВА МИДИ-ТОВА СА ЦЕЛИ ВАГОНИ-МНОГО СТРАННА И ИНТЕРЕСНА АРХИТЕКТУРА-КРАСОТА И СТИЛ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама