Преди 2 г един от обвиняемите за бруталния побой над студентите е причинил комоцио на ученик

24.03.2011 / 16:09 9

Вижте предишните "подвизи" на един от задържаните за бруталния побой Антон Истатков 

Тийнейджър причинил комоцио на ученик

В съкратен процес Варненският районен съд наказа с пробация 18-годишния Антон Истатков за това, че нанесъл лека телесна повреда на непълнолетен ученик. Той му причинил мозъчно сътресение и разкъсно-контузни рани по лицето. Агресията срещу единадесетокласника се разиграла на стълбището на Професионалната гимназия по химия. Пред очите на свидетели хулиганът нападнал жертвата си и го пребил. Рукналата кръв по лицето на детето изплашила пом. директорката и тя позвънила на Бърза помощ. Преди да звънне на медиците, жената разтървала участниците в мелето. От пресцентъра в храма на Темида заявиха, че в продължение на година побойникът ще се регистрира по адрес и ще ходи на срещи с пробационен служител. Освен това той ще положи и 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Районният съд осъди Истатков да заплати на потърпевшия от побоя сумата от 1200 лева като обезщетение за нанесените му неимуществени вреди. Разноските по експертизи, както и държавната такса, също са за сметка на бияча.

15.05.2009


Гимназист преби съученик в Химията

Единадесетокласник от Професионалната гимназия по химия „Д. И. Менделеев“ е пострадал тежко, след като съученикът му Антон Истатков от 10-и клас го нападнал и пребил. За инцидента съобщиха от ОДП – Варна, и подчертаха, че спречкването е по хулигански подбуди. „Народно дело“ научи, че Пламен Митев бил смлян от бой в едно от малките междучасия на площадката на първия етаж в елитната гимназия. Според единствения свидетел на сцената десетокласникът е нападнал жертвата с юмруци, като по време на млатенето успял да му натресе няколко по-сериозни крушета в лицето и по гърдите. 

Детето, което изгледало екшъна от край до край, засега споделило, че между двамата не е имало реплики и злостни подмятания, а преди нападението Пламен не е предизвиквал съученика си. След побоя Пламен Митев си изкарал медицинско свидетелство за лека телесна повреда и след това се е подложил на домашно лечение. Това заявиха от гимназията, а зам.-директорът Юлиана Снегарова допълни, че побойникът редовно посещава школски занятия и чака решението на комисията за борба по противообществените прояви. Тя ще заседава днес и на нея са поканени родители, настойници и класните ръководители на двете момчета. Докато излезе становището, ръководството е разпоредило да се извърши и вътрешна проверка. Междувременно за инцидента били уведомени регионалният инспекторат, детска педагогическа стая и Второ РПУ, подчерта Снегарова. От професионалната гимназия съобщиха, че до този момент в училището не е имало подобни проблеми. Снегарова заяви още, че в държавното школо, където ежегодно попадат стотици тийнейджъри, няма нито охранители, нито камери. „Десетки пъти сме правили опити да се снабдим с някакъв финансов ресурс и най-после да решим проблема с охраната на училището, но до този миг никой не ни е обърнал внимание. Периодично уведомяваме инспектората и се надяваме, че проблемът с липсата на видео наблюдение най-после ще бъде преодолян, заяви още Снегарова.

16.04.2008

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
rodnilb (преди 5 години)
Рейтинг: 207 | Одобрение: 12
При всички онези злини и жестокост, които си направил на онези хора абсолютно без причинно заплашваш сега и мен тука.... Съжалявам те, че си бил толкова зъл човек! Знам, че живота намира своя начин и метод да връща тези неща на хората, затова направи, каквото желаеш съдбата си е твоя!
0
0
МоРсКи (преди 5 години)
Рейтинг: 2980 | Одобрение: 1160
@rodnilB - ти си скапан педер@с! Малко по-кротко я карай да не идвам на Железкова и да си сменяме шапките!
VHG
0
1
rodnilb (преди 5 години)
Рейтинг: 207 | Одобрение: 12
Ами той този само това прави и затова трябва да влезе в затвора!!!
23
4
Добър (преди 5 години)
Рейтинг: 13287 | Одобрение: 9007
Закони има за слабаците, биячите не ги ловят.
3
3
Losh (преди 5 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Няма ли закони в тази държава какво става ?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама