Преди минути: Светослав Иванов взриви ефира с убийствен коментар. Ето какво каза водещият...

17.07.2016 / 19:59 20

"В поредния трагичен епизод от нашия общ сън, много от нас се чудят как може това да е реално. Както в "Магьосника от Оз", торнадо вдига къщичката на малката Дороти, която, въпреки страха, ляга и заспива дълбоко, оставяйки се вятъра да я отнесе към неизвестното". Така започна коментара си водещият на предаването "120 минути" по bTV Светослав Иванов, пише Блиц.

"Това обаче не е приказка, защото нито имаме вълшебна страна, нито добър магьосник, който да ни спаси. Останаха ни само вещицата от Изтока и вещицата от Запада. Каква е тази демокрация, която обърка света до толкова, че след като беше наложена с войни, разпали конфликти, които погубват всичко, в което вярвахме?
 
Каква е тази Европа, която години наред преследваше американската мечта, която се оказа празна като балон?
 
Какъв е този западен свят, който не спира да продава оръжие, което подхранва десетките малки и големи смъртоносни конфликти в държавите, чийто граници бяха начертани от същите тези европейски сили преди по-малко от сто години?
 
Белгия продължава да продава оръжие на Саудитска Арабия. Германия продава все повече оръжие на Саудитска Арабия. Франция ще продаде смърт за 10 милиарда, а Брюксел въпреки атентатите на летището продължава с нови и нови оръжейни договори. Българско оръжие отдавна е на сирийския смъртоносен театър, а САЩ и Русия продават на всички.
 
Нормално, за този сън, това е нормално. Уж Франция беше против войната в Ирак, но стана мотор за свалянето на Кадафи. Социалните медии, които разпалиха Арабската пролет, сега изпращат милиони бежанци към Европа. Използват се за създаване на терористи и зловеща пропаганда, която мие разума от мозъците.
 
Образователните системи на Изток са напълно сринати. Хора, които не могат да си напишат името хващат оръжието, което "миротворците" от запада са им продали. Убиват, рушат, газят. Вещицата от изтока им говори, че вещицата от запада е виновна за това, че страните им горят. Настройват ни едни срещу други, а неграмотните и лабилните са готови да убиват в името на неща, които дори не разбират.
 
Плашилото все още няма сърце, но образът е универсален - не може и не може да разбере кое е добро и кое лошо.
 
Живеем със странното чувство, че демокрацията все повече се доближава до диктатурата. Историята затваря още един цикъл - така, както са се разпадали империи и монархии. Тоталитарни ли ще са отново режимите на бъдещето? Чуйте децата си - на кого се възхищават, за какво говорят, кое и как надхвърля прагът им за търпимост, толерантност и справедливост?
 
Защото не може с едната ръка да пускаш гълъба на мира, а с другата да подаваш автомат. Не можеш с едната ръка да говориш за толерантност, а с другата да преговаряш с тирани. Тогава и поколението, което расте в тези времена ще се блъска в деструктивни крайности.
 
Шизофренен сън. След Ница за пореден път си казах, е на Изток, пред очите ни се разпадат държави. На Запад, пред очите ни се разпадат ценности. И на двете места умират хора. С тях си отива все по-голяма част от нашата цивилизация. След Турция вече съм напълно убеден, че вещицата от Изтока танцува зловещ танц с вещицата от Запада. Торнадото ни върти ли върти, а събуждането е все така далеч, каза още журналистът Светослав Иванов по bTV.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
19
4
kysmet4e (преди 3 години)
Рейтинг: 95 | Одобрение: 15
Хаха, браво, звучи интересно...
Изтеглете си късметче за деня и се забавлявайте :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама