Предимствата на тревния чим

01.12.2021 / 11:42 0

Тревният чим е сравнително ново явление на българския пазар и мнозина все още не го възприемат на сериозно, считайки го погрешно за нещо много изкуствено. Истината обаче е, че тази морава ще бъде не по-малко истинска от всяка друга, която можете да си представите.

Тя също расте от семена, тя също се полива, коси и подхранва, тя също изисква слънчева светлина, диша и се храни. Разликата е, че е създадена от специалисти така, че да бъде еднородна и с най-високо качество, както и това, че я получавате в един завършен вид.

Светкавично бързи резултати

Когато искате да постигнете наистина бърз резултат, тревният чим предлага светкавична скорост. Достатъчно е само да си закупите ролките или да поръчате да ви ги доставят и поставят от някоя фирма и градината ви ще изглежда зашеметяващо още на същия ден.

На практика разгръщането на ролките става изключително бързо и само след броени часове градината ви ще изглежда като от телевизионна реклама. На фона на това, ако започнете да си садите тревната покривка сами, това означава да пропилеете седмици докато тя изникне.

Изключително естетичен резултат

Когато решите сами да правите засаждане на трева, това не само ще ви отнеме седмици наред в очакване докато видите крайните резултати, но на всичко отгоре ще има и известна доза несигурност, продиктувана от това, че не знаете какво ще изникне и как ще изглежда.

При тревния чим не се налага да чакате за да видите естетичният външен вид на вашата морава, защото той ще се появи само за миг. Тревата в градината ви ще изглежда перфектно подрязана, с идеална гъстота. Тя ще бъде изключително хомогенна и еднородна.

Няма да има случайно изникнали растения, а всяко стръкче на ливадата ще изглежда по един и същ начин. Това ще създаде на двора ви вид, който сме свикнали да виждаме по американското кино.

На практика, това е най-добрият избор за декориране на градината, защото сами без помощта на тревен чим никога няма да успеете да постигнете такъв резултат, който да има подобен ефект, но и да издържи толкова дълго.

Поддръжката на тревен чим

Тревния чим се поддържа изключително лесно. Той изисква единствено да бъде напояван на определен период от време. Какъв точно период, това зависи според сезона от годината, за който става дума.

Освен това е добре да се прилага и стандартното наторяване и подхранване, каквото се прави и на всяка една друга градина, за която можете да се сетите. Продуктите за подхранване разбира се, са нещо за което трябва да помислите сами, но също така и да се консултирате.

При подобна морава единственият проблем, който би могъл да възникне е да има неправилна поддръжка от ваша страна, но това на практика е изключително малко вероятно.

Разбира се, тази трева трябва също да се пази от отъпкване както и всяка друга, защото независимо от това колко прецизно са изработени ролките, все пак това е живо растение, което също изисква да се съобразявате с него.

Ще имате градина чиста от плевели

Едно от най-големите предимства на тревния чим е, че позволява да изградите една наистина прекрасна градина, която да бъде напълно чиста от плевели. Това ще забележите много скоро след поставянето му, тъй като поддръжката която ще изисква е изключително елементарна.

Дори и ако случайно някъде попадне някое и друго семенце и поникне някой нежелан натрапник, ще видите колко по-рядко се случва това и в колко по-малка степен. Не е изключено да прекарате целия сезон от пролетта до есента без да поникне дори и един плевел.

С това градината ви ще изглежда много по-стилна, елегантна и поддържана, а необходимостта от постоянно скубане на изникващи сякаш от нищото бурени, което нормално се преви веднъж в седмицата, отпада напълно от план-графика на поддръжката.

Обикновено на място на което никога не е имало плевели, какъвто е тревният чим, рискът да поникне нещо е несравнимо по-малък, отколкото ако се опитате сами да си засадите тревната настилка. Все пак имайте предвид, че в градините, в които растат плевели това обикновено се е натрупало с годините и за дълъг период в почвата са попадали много семенца.

Създаден със специално качество

Важно е да се отбележи, че една от тайните на тревния чим е специалната селекция и подбор на семената, от които е създаден. Те са специални сортове, които се характеризират с дълъг живот и е с гарантиран стандартен външен вид на всяка ролка.

Плюс това, семенцата на всяка ролка са засадени с една и съща гъстота, което предполага, че тревата в двора ви ще изглежда с еднаква плътност независимо в кой край на градината.

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама