Предизборно ВМРО предлага затвор за политици, които клеветят опоненти

15.05.2019 / 15:27 4

Депутатите от ВМРО внесоха промени в Наказателния кодекс (НК), които предвиждат затвор до 4 години и глоба от 10 до 15 хиляди лева за политици, които клеветят или обиждат свои опоненти, съобщава Mediapool.

ВМРО предлага тези наказания да важат за народени представители, министри, вицепремиери, евродепутати, еврокомисари, както и за председатели и зам.-председатели на партии. Предложението им идва малко повече от две седмици преди евроизборите.

"Искаме да направим една законодателна инициатива заради духа, в който се развива тази предизборна кампания. В последните години все по-често сме свидетели на едно недопустимо поведение на политици, които страдайки от липса на идеи, постижения и дела, които да отчетат пред избирателите си, предпочитат да изричат лъжи за опонентите си и се опитват да превърнат политиката в един мръсен кален терен, в който съревнованието е кой е по-кален", каза зам.-председателя на каракачановата партия Искрен Веселинов .

По думите му именно това била и причината за внасянето на поправките, които щели да покажат на политиците, че трябва да "говорят истината особено за своите опоненти".

Според Веселинов в момента "редовите граждани на теория поне са наказуеми за делата, които вършат, докато политиците за обидите и клеветите, чрез които искат да управляват държавата, не носят отговорност".

Поправките не предлагат квалифицираният състав да бъде престъпление от общ характер, защото не следва тежестта на доказване за тези случаи на престъпленията обида и клевета да се прехвърля към държавното обвинение. Това задължение ще продължи да тежи на лицето, което твърди, че е пострадало. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
n eXu s (преди 3 дни)
Рейтинг: 40202 | Одобрение: -44818
От теб по-грозен има ли? Представям си дебилната ти, охранена мутра.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
0
2
n eXu s (преди 3 дни)
Рейтинг: 40202 | Одобрение: -44818
0
24
ДИВАКА (преди 4 дни)
Рейтинг: 29733 | Одобрение: 1483
ЕДНА ИЗКЪПАНА МАНГАЛКА СЕ ОПИТА ДА МИ ГЛЪТНЕ ГЛАВИЧКАТА..ГЛЪТНА Я ..ЗАЕДНО С РАМЕНЕТЕ..УПС ..АМА ТО РАМЕНА НЯМАШЕ..ИСКАШЕ ДА Я УМОРИ С ВЪРТЕНЕ И ПОЧТИ УСПЯ..ДАЖЕ МИ СЕ ЗАВЪРТЯ СВЯТ..И ПОВЪРНАХ..БЯХ ПИЛ МЛЕКО,АМА ТО СТАНАЛО НА МАСЛО ОТ ТОЛКОВА ВЪРТЕНЕ..УТРЕ ОБЕЩА ,ЧЕ ЩЕ МЕ ДОВЪРШИ..ЧАКАМ..ЦЕЛИЯ Е НЕЙН..ИзплезванеИзплезванеИзплезване
28
3
ДИВАКА ПАК СЕ ИЗАКА (преди 4 дни)
Рейтинг: 4804 | Одобрение: 1879
Готино ! Кво правим тогава ? Цяла партия има за панделата . Че то си е революция бе човек . Де толкова много затвор за да ги събереме всичките . Да хващаме калъчките и по закону военного времени . Де гепиш комунист и цък  с една глава по-ниско ! Ухилен
Бившият на Деси Радева , депутат от БСП и член на изпълнителният комитет на БСП със скандално минало . Подсъдим по знаковото дело за "Софийски имоти" и оправдан по изтекла давност !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама