Предлагат Общински съвет-Варна да заседава задължително веднъж месечно

24.11.2021 / 10:30 4

снимка "Петел"

Редактор: Веселин Златков

Комисията по изработване на правилник на Общински съвет – Варна ще заседава утре, за да обсъди въвеждане на задължителни общински сесии поне веднъж месечно. Новото условие е част от предложенията за промяна на правилника, внесени от общинския съветник от ДБ Николай Капитанов.

Съветникът предлага да се промени текстът на чл. 45 (1) от правилника на местния парламент, в който се посочват условията за свикване на заседание от председателя му. Към текста трябва да се добави „всеки трети четвъртък на месеца“. Това значи съветът да заседава задължително всеки месец.

Капитанов предлага и друга промяна, според която Общински съвет – Варна трябва да избере местен омбудсман най-късно два месеца след конституирането си. Съветникът иска и промени в сроковете за предоставяне на документи на съветниците преди заседанията на местния парламент.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
4
KRISTINCHO (преди 2 дни)
Рейтинг: 428 | Одобрение: -37
Общинския съвет да заседава, веднъж месечно. Ох ще се преуморят любимите ни съветници. Моля Ви не им давайте такъв зор. Това не е човешко.
Дядо е най СЪВЪРШЕНИЯ глупак в сайта.
1
1
Радостин (преди 2 дни)
Рейтинг: 22310 | Одобрение: 2180
Вземат пари без да правят нищо. Този съвет да си ходи ще е най-добре. Ще се спестят пари за по- наложащи  харчове на града.
Нека има справедливост !
3
1
kaka (преди 4 дни)
Рейтинг: 34212 | Одобрение: 4947
Какъв е смисъла като и без това не работят.По добре да си направят частна фирма и там да се крадът и разпределят ,един на друг,а да оставят общината на работещи хора мислещи за градът ни.
1
1
MrBean (преди 4 дни)
Рейтинг: 70396 | Одобрение: 9096
Аз пък предлагам в целия си състав доброволно при байСтаври,винаги има защо.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама