Предложение: Без добавка за прослужено време

12.04.2017 / 18:48 8

Бизнесът подновява предложението си за отпадане на добавката за прослужено време, регламентирана в Кодекса на труда. Автор на идеята е Асоциацията на индустриалния капитал в България, а тя ще бъде представена пред министъра на икономиката на заседание на Националния икономически съвет, пише Блиц.

Председателят на асоциацията Васил Велев обясни, че отпадането на тази добавка ще изравни правата на работниците, наети по трудов договор, с тези на държавните служители, както и на по-възрастните служители с по-младите. "Единствено в България държавата се намесва административно във формирането на заплащането на труда чрез допълнително възнаграждение за работниците с повече стаж, които са на трудов договор", коментира Васил Велев пред "Дарик". Той припомни, че преди няколко години добавката е отпаднала за държавните служители и към момента и те са дискриминирани спрямо служителите по трудово правоотношение. "С тези задължителни и административно въведени надбавки на практика се дискриминират младите работници и служители, защото при равен труд те получават по-ниски възнаграждения от по-възрастните такива", каза Велев. От асоциацията предлагат текст, който да запази правата на работещите на трудов договор. "Тези надбавки за прослужено време да се включат в основното възнаграждение, по който начин брутната заплата няма да се промени", допълни той. Велев припомни, че ръстът на заплатите у нас не се дължи на добавките за прослужено време, а на икономическия растеж и повишената производителност.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
18
2
Karamel (преди 3 години)
Рейтинг: 20785 | Одобрение: 10490
Що не вземем направо да си плащаме за "привилегията" да работим! Намусен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама