Председателката на СЕМ: Получих ултимативен въпрос за снимката на Петков и Бориславова

03.08.2022 / 15:55 3

кадри Булфото, БНТ

Редактор: Веселин Златков

Изпитах лично колебание, а също и като председател на регулатора по повод кадъра на бившия премиер Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова, прецених, че не е редно да се месим и да търсим сметка на БНТ. Това каза по БНР председателката на Съвета за електронни медии Соня Момчилова. Тя разкри също, че е получила почти ултимативен въпрос няма ли да санкционира обществената телевизия, а останалите членове на съвета също са получили обаждания по този повод. Момчилова обаче не каза от кого са били отправени тези искания.

Председателката на СЕМ подчерта също,  че става въпрос за „нелинейна публикация” на сайта на телевизията, а авторът на кадъра подробно е обяснил как се е стигнало до него. „Дали снимката е манипулативна и индоктринираща е тема на широка дискусия”, заяви Момчилова. Тя добави също, че такива кадри се появяват в медиите по цял свят и е шанс или малшанс за фотографа да улови такъв момент. Соня Момчилова обаче подчерта, че реакцията и вълнението, което кадърът на Кирил Петков и Лена Бориславова е предизвикал, са симптоматични.

„Не бих искала националният регулатор да оправдава прозвището "бухалка", така председателката на СЕМ обясни отказа си да вземе мерки по повод снимката на сайта на БНТ и допълни, че работата на съвета на е да налага цензураЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
4
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Греда! Ултимативният въпрос и опит за натиск е от страна от неолибералната десносектантска шайка на Ристе Иванофф. 😏
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
1
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 141483 | Одобрение: -1847
Соня българско име ли е? Или Мутрофана и  нарежда?
3
4
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36879 | Одобрение: 8184
Имах си аз държавната подкупна СЕМ да санкционира - държавната подкупна БНТ. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама