Представиха книгата „110 години ПФК Черно море – Варна”

02.12.2019 / 13:48 3

Във Варна официално днес бе представена книгата "110 години ПФК Черно море - Варна" с автори Огнян Калинов и Наньо Нанев.

Тази книга е първият том от поредицата за футболен клуб Черно море, разказа съавторът Огнян Калинов.

Книгата обхваща периода от 1909 до 1937 година. Калинов обясни, че е бил подготвен материал до 1950 година, но с него книгата става с прекалено голям обем. В труда си авторите смятат, че първият предшественик на днешния футболен клуб Черно море е създаденото през 1909 година спортно дружество „Спортист”.

Калинов коментира, че създаването на първия том от поредица е отнело между 3 и 4 години. Колко точно тома ще бъде изданието, е трудно да се каже, защото само за 60-те години на миналия век има по-голям обем информация, отколкото в първия том.

В началото на следващата година вероятно ще е готова за печат следващата книга от поредицата.

Тя ще обхваща периода след 1937 до 1950 година. Калинов каза още, че има пълна статистика за двубоите на Черно море от 1948 година, когато е създадена „А” група.

В отговор на въпрос авторът обяви, че е готов да съдейства, ако ръководството на Черно море реши да официализира 1909 година като рождена за клуба."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
;) (преди 6 месеца)
Рейтинг: 24 | Одобрение: 4
Всичко точно написано само не разбрах от къде може да се закупи?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама