Представител на Русия в ООН хвърли оставка: Никога не съм се срамувал така, както на 24 февруари тази година

23.05.2022 / 16:59 3

Пиксабей

Трус в руската дипломация.

Съветникът на руската мисия към ООН в Женева Борис Бондарев се обяви срещу войната, подаде оставка и отправи критики към външния министър Сергей Лавров.

Ето какво пише той:

„За двадесетте си години служба съм виждал различни обрати в нашата външна политика, но никога не съм се срамувал толкова от страната и работата си, както на 24 февруари тази година. Агресивната война на Путин срещу Украйна, а всъщност и срещу целия западен свят, е не само престъпление срещу украинския народ, но и може би най-тежкото престъпление срещу народа на Русия, което с буквата Z зачеркна всички надежди за постепенно развитие на проспериращо демократично общество в нашата страна.

Онези, които планираха тази война, искат само едно - да останат на власт завинаги, да живеят в помпозни и безвкусни дворци, да плават на яхти, сравними по тонаж и стойност с целия морски флот на Русия, да се радват на неограничена власт и пълна безнаказаност. За целта те са готови да жертват много животи. Хиляди руснаци и украинци вече загинаха за това.

За съжаление, през всичките тези двадесет години нивата на лъжата и непрофесионализма в работата на напето Министерство на външните работи нараства. През последните години те придобиха катастрофални размери. Вместо непредубедена информация, безпристрастен анализ и трезви прогнози имаме пропагандни клишета в духа на съветските вестници от 30-те години на миналия век. Изградена е система, която лъже сама себе си.

Министър Лавров е добра илюстрация на деградацията на тази система. За 18 години той се превърна от професионален и образован интелектуалец, на когото много служители на министерството искаха да приличат, в човек, който непрекъснато излъчва противоречиви изявления и заплашва света (тоест и Русия) с ядрено оръжие!

Днес нашето Министерство на външните работи не се занимава с дипломация. То сее лъжи, разпалва омраза и война. Дипломацията обслужва частните интереси на тесен кръг от хора, които нямат нищо общо с реалните нужди на руското общество. Русия вече няма съюзници и обяснението за това е агресивната политика на нашата страна, а не прословутата русофобия, за която постоянно се говори по руската телевизия.

Учих за дипломат и бих искал да продължа да работя за страната си. Но днес, за съжаление, да остана на държавна служба и да следвам разрушителен политически курс означава да предам родината си. Не искам и не мога да направя това. Затова реших да подам оставка," заявява Бондарев, предаде ВестиЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Сивия (преди 10 месеца)
Рейтинг: 9480 | Одобрение: 1080
В килията при Кавални , на горна "вишка"...!!!Гняв
Яденето,е полезно за храносмилането !
5
1
zaza (преди 10 месеца)
Рейтинг: 6081 | Одобрение: 1571
По голяма глупост не бях чел! Отивай при Бай Дън- там "не сеят лъжи и омраза и не карат луксозни яхти"!
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
0
5
Горан (преди 10 месеца)
Рейтинг: 10396 | Одобрение: -5064
според русофилските боклуци това е фейк и не е вярно, поредната пропаганда на америка, или пък ако е вярно са го подкупили ръснака
да ама не

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама