Представят нови туристически маршрути в изложението "Културен туризъм"

24.03.2015 / 17:57 1

78 български и чуждестранни участници ще представят в рамките на Международното изложение „Културен туризъм" нови туристически продукти, атракции и оферти за настъпващите празници.

Дванадесетото издание на най-престижния форум в областта на културния туризъм у нас ще бъде открито за посетители от 1 до 4 април тази година в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" във Велико Търново. Сред изложителите тази година са туристически компании и организации от ЮАР, Хърватска, Индонезия, Виетнам, Индия, Китай, Гърция, Русия, Румъния, Македония и България.

Проблемите на представянето и интерпретирането на културни-историческото наследство ще бъдат дискутирани в дните на форума. В голямата зала на Община Велико Търново, клуб „Мелон" и в залите на изложението Международният филмов фестивал „На Източния бряг на Европа" ще представи в безплатни прожекции филми и телевизионни рекламни проекти за различни дестинации по света.

За втори път най-добрите туристически издания, сайтове, плакат и събитие ще бъдат отличени с наградите на Националния конкурс „Чети и пътувай". Студенти от цялата страна ще участват в он-лайн конкурса за най-добра разработка на туристическа тематика. По традиция наградите в конкурса са предметни, но през тази година победителите ще получат възможност да стажуват в държавни и общински институции, управляващи туристическите дейности.

Международното изложение „Културен туризъм" се провежда по инициатива на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Цареврад Търнов" и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и със специалната подкрепа на Министерството на туризма.

От следващата седмица подробна информация за Международното изложение „Културен туризъм", актуални новини и снимки от събитията ще бъдат публикувани в новия сайт на форума www.culturaltourism.info, съобщават организаторите.

Standartnews.com


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Mitko 5 (преди 9 години)
Рейтинг: 1377 | Одобрение: 227
Проблемите на туризма
Varna 5 ---------------------------

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама