Премиерът: Нека се даде тласък за успешното развитие на българския бизнес

22.07.2021 / 11:22 1

Снимка Булфото

Премиерът на България каза каква работа очаква да свърши Народното събрание и кои ще са приоритетите на депутатите. Надявам се, че приоритетите в Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат продължени от следващото правителство. Готови сме да предоставим нашите практически мерки, които сме намерили в работата си така, че те да бъдат продължени и развити по подходящия начин . Това заяви в началото на правителственото заседание служебният министър-председател Стефан Янев.

Като важен акцент в Плана той посочи образованието и иновациите.

В основата на добре развитата икономика образованието е важен фактор както по отношение на човешките ресурси, така и по възможността за иновативно развитие и развитие в посока произвеждане на краен продукт с висока добавена стойност. Другите акценти са за интелигентна индустрия, за икономическа трансформация, технологичен, екологичен преход и декарбонизация по отношение на енергетиката и селското стопанство, което е основополагащ елемент от базата за осигуряване на нашия живот, добави Янев, като подчерта, че всички тези приоритети са жалонът, който ще води България към по-добро икономическо състояние.

Служебният премиер припомни и за друга криза – демографската, и обясни, че едно от решенията ѝ е развитата икономика, която би предоставила добре платени работни места, които да привличат младите българи да се завърнат от чужбина в родината си.

Той призова парламентарно представените партии към диалог и приемственост по отношение на това, което служебният кабинет е направил и се оценява като позитивно. Служебният премиер отбеляза още, че трябва да се акцентира върху приоритети, които са фокусирани върху българските граждани и бизнес.

Стефан Янев не пропусна да изрази надежда, че партиите ще имат волята, мъдростта и желанието да работят в името на българите, които са ги изпратили в Народното събрание.

Проблемите, с които и ние се сблъскваме, и кризата, на която сме свидетели повече от година, която се отразява на живота на гражданите и на бизнеса, трябва да бъде адресирана по възможно най-добрия начин. Това, което е необходимо да се направи, е да се демонстрира как държавата иска и е в състояние да подаде ръка, допълни той.

Според Янев трябва да се демонстрира проява на солидарност и да се даде тласък за успешното развитие на българския бизнес. Той допълни, че именно с тази цел служебният кабинет е работил върху промени и преструктуриране в Плана за възстановяване и устойчивост, който в момента е публикуван за обществено обсъждане, пише Novini.bg.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
ПраБългарин (преди 3 дни)
Рейтинг: 28095 | Одобрение: -13380
4 месеца ви чакаме да се наканите да работите.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама