Премиерът Герджиков: За пет дни на „Ечемишка” се свърши работа за пет години

13.02.2017 / 16:31 17

Снимка: Пресцентър на МС

За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години” – така министър-председателят Огнян Герджиков коментира направеното за обезопасяване на тунел „Ечемишка” на автомагистрала „Хемус”, който днес отново беше пуснат в експлоатация, съобщават от пресцентъра на МС.

Премиерът Герджиков подчерта, че краткото време, в което са извършени ремонтните дейности, е било от изключителна важност, защото в противен случай Северна България е щяла да остане задълго със затворени транспортни връзки. Той изрази благодарността си към служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов за създадената организация и на специалистите, осъществили ремонта. „Всички строители, които работиха денонощно, ще ги поканя в Министерския съвет да изразя лично моята благодарност към тях”, каза министър-председателят.

Министър Попниколов се извини за неудобството, причинено от затварянето на съоръжението, но подчерта, че по-важно в случая е било осигуряването на безопасното преминаване през него. Той допълни, че има и други тунели в критично състояние. „Възложил съм анализ на риска до 15 февруари с предложение за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването им”, съобщи министърът на регионалното развитие, пише trud.bg.

Тунел „Ечемишка” беше затворен след трагичен инцидент на 5 февруари. Специална експертна комисия, назначена от АПИ, предложи техническо решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност. При 24-часов режим на работа беше демонтирана старата осветителна конструкция като бяха премахнати 1625 стари осветителни тела. За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
4
Karamel (преди 6 години)
Рейтинг: 20896 | Одобрение: 10501
И какво излиза - че за да се свърши работата, първо някой трябва да плати с живота си! Гняв
9
0
snaipstall (преди 6 години)
Рейтинг: 4832 | Одобрение: 1567
Не знам за някой автобус, ама ако бяха започнали да падат и следващите лампи, и както са навързани една след друга . . . . . . домино щеше да стане. Ужас направо.
3
4
gugutka (преди 6 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Май казах нещо, което не ти харесва. Разбирам те. Сещам се с какво разполагаш на втория етаж. Селяндур е твоето призвание. Приеми го най-накрая.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
17
5
gugutka (преди 6 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
А смятайте колко пари са потънали с това разтягане а работата. Гребали са с големия черпак. Ненаядни свине гербаджийски!
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама