Премиерът на Косово: Трета световна война на Балканите е много вероятна, сърбите имат два месеца

08.08.2022 / 15:09 2

Снимка уикипедия, Office of the Prime Minister of the Republic of Kosovo

Кошмарна новина за Балканите съобщи косовският премиер. 

Трета световна война на Балканите? Много вероятно! Сърбите имат два месеца!" Това заяви министър-председателят на Косово Албин Курти.

„Не бих казал, че рискът е много висок, защото имаме и контингент на НАТО тук, но със сигурност е висок. Ние сме демокрация, която има автокрация по границите“, каза Курти.

Той добави, че преди нахлуването на Русия в Украйна възможностите за война на Балканите са били малки, но сега ситуацията се е променила, пише darik.bg.

„Ако имаме друг епизод, например в Приднестровието, тогава вероятността Третата война да се случи на Западните Балкани и особено в Косово, ще бъде много голяма“, каза той.

Курти говори и за новите реципрочни мерки към Сърбия, като подчерта крайния срок от два месеца.

„Промяна на регистрационните номера, поставени от Слободан Милошевич. Това е решението на моето правителство. Имат два месеца“, каза той.

Относно атаката срещу косовската полиция на север Курти каза, че прокуратурата разследва случая.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Сивия (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9481 | Одобрение: 1081
Ма ква световна бе , направо почват Star wars ...!!!:woot:
Яденето,е полезно за храносмилането !
12
3
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Много се ежите 'га американците и англичаните са зад вас, респ. натовските бази. Мама ви шиптърска криминална наркоманска. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама