Премръзнал ученик от Варна попита с писмо инспектората: „Вие в колко ставате, в колко отивате на работа?!“

04.01.2016 / 16:58 52

Ученик от варненската Природо-математическа гимназия написа гневно писмо до инспектората по образоването в града. Той го публикува във фейсбук, но го изпрати и на пощата на „Петел“, за да сподели мнението с възможно най- много хора. Предаваме текста на обръщението без редакторска намеса:

„Уважаема госпожо Генова, директор на РИО-Варна,
 

Днес в колко часа се събудихте? В колко часа излязохте от дома си и тръгнахте към работа? Съмнявам се да е било в интервала от 6:30-7:30 часа. Еми, изненада-90% от учениците, които са първа смяна, 6:30-6:40 са вече по спирките, чакайки съответния градски или междуселищен автобус.

Имайки предвид климатичните условия и "готовността" на пътищата във Варна по това време на деня/сутринта, закъснения на автобусите са неизбежни! Със закъсненията идва и чакането по спирките, в температури от -5 до -10 (нека не забравяме и смразяващото влияние на северния вятър), което пък води до измръзване/простуда. И след това, тези които геройски не са се отказали от чакането на спирката, стигат до съответното училище, премръзнали, често намусени и ядосани, а там ги очакват около 6 часа (астрономически) учебни занятия. Моля, да се поставите на наше място, моля също и за разбиране.
И от гледна точка на физиологията на човека...

Вие ще ни накарате да ходим на училище сега, в студа, но след три-четири дни ще започнат да се развиват симптоми на настинка/простуда/грип, при което ще трябва да обявите грипна ваканция; така че, да успокоя връсниците ми, ваканция ще има хора, просто не сега! И още веднъж, нека да има малко мислене и преспектива в действията на РИО-Варна за в бъдеще.

Йордан Янкушев“За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
17
14
pacata (преди 8 години)
Рейтинг: 220 | Одобрение: 70
като са изнежени децата така ще е ще боледуват всяка зима оставете ги малко да се калят стига с това няма да излизаш навън студено е ще се намокриш и т.н
34
48
anton78 (преди 8 години)
Рейтинг: 4780 | Одобрение: 755
Марш на училище бе некадърник едно време и аз съм чакал като вас на спирките премръзвах но не се оплаквах живеех в владиславово а учих в техникума по автотранспорт ако въобще знаете  къде е  стига сте мрънкали защото то е ясно не ви се учи ок няма проблем но за сметка на дървената ваканция която искате толкова много лятото ще учите до към 30-ти август а не 30-ти юни  да ви питам тогава какво ще кажете. Направо не ми се говори повече тъпанарчета такива

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама