Президентът: Бизнесът да си плаща данъците, да влага в хората!

14.03.2019 / 16:46 9

Бизнесът трябва да си плаща данъците, да не генерира сива икономика, да не мами, да работи в рамките, които държавата е определила. Това заяви президентът Румен Радев при закриването на кръгла маса за икономиката, пише Dnes.bg.


"Бизнесът да не търси лесния начин за постигане на резултат и да не корумпира администрацията, а да развива конкурентоспособност, да развива човешкия капитал, да влага в своите служители по отношение на образование", посочи президентът.

Според него фирмите ни трябва да работят повече за самореклама, защото имат наистина прекрасно и производство и услуги.

Президентът призова преди да привличаме работници отвън, да задържим българите да не напускат страната и да създаваме добри условия да остават в България.

"Като краен участник в законотворческия процес, дори и с риск да стана "шампион", ще продължа да бъда бариера за лобистко законодателство, което е във вреда на българския бизнес, чрез налагане на вето и сезиране на Конституционния съд", заяви държавният глава. Той се ангажира да организира срещи и дискусии, на които да се набелязват решенията за проблемите на икономическия сектор и на бизнеса.

Президентът призова за еднакъв достъп до обществени поръчки за всички фирми, а не само на определен кръг от тях, и за финансова дисциплина. "Това означава да се проследи ефективността на всеки един лев от публичния ресурс - от разписването на бюджета до реденето на павета на "Граф Игнатиев", заяви той.

Румен Радев посочи, че ако се "наливат" обществени ресурси в проекти, без накрая да се констатира високо качество, това може да е индикатор за три проблема – наличие на корупция или непрофесионална администрация, или мързелива администрация, която се приема за несменяема.

"Трябва да изискваме високо качество, защото то е нашият атестат за нивото на амбициите ни за бъдещето на държавата ни, за образа ни пред света", допълни Радев.
 
По думите му хората и бизнесът в България загубиха доверие в българската антикорупционна система. Според него пример за това е оживлението, предизвикано у нас от новината Лаура Кьовеши да стане европейски главен прокурор. Ако под давлението на чужди служби в България се разкрият крупни корупционни схеми и се стигне до ефективни присъди, ако това се случи отвън, а не отвътре, това ще означава, че България е капитулирала пред корупцията, каза Румен Радев.
 
След като в началото на конференцията президентът подчерта значението на диалога за икономическия растеж между държавата, бизнеса, образованието и науката, в заключителното си изказване Румен Радев подчерта и важността от ясни процедури и правила, които всеки един от тези участници да очаква. "Всяко разминаване в комуникацията и взаимодействието рано или късно води до катастрофа", посочи държавният глава.


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
n eXu s (преди 2 месеца)
Рейтинг: 42268 | Одобрение: -47722
Стефчо Дебилният, който не можеше да чете до трети клас, има големи комплекси от знаещите и можещите. Така и трябва.....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
3
3
ДИВАКА (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28214 | Одобрение: -1021
МОРСКИ ..ЗНАМ КАК СЕ ЧЕТЕ..НО ГО БЪЗИКАМ ГАЛФОНА..КАК ОЩЕ НЕ СА СЕ ИЗПОКРЪСТИЛИ ДЖОНИ ДЕП ИЛИ АРНОЛД..И АЗ ГИ ХАРЕСВАМ АМЕРИКАНСКИТЕ АКТЬОРИ ,НО НЕ БИХ СЕ КРЪСТИЛ НА ТЯХ..ЩО НЯМА АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ,КАЛОЯНЧЕВ,ПАРЦАЛЕВ..НАЛИ СМЕ РОДОЛЮБЦИ..ИЛИ  ОПИРА САМО ДО КОНСУМАЦИЯТА НА КИСЕЛО МЛЕКО,КОЕТО ВЕЧЕ ЩЕ Е ГРЪЦКО ИЛИ КЕБАЧЕТА -СРЪБСКИ..ЩОТО АКЪЛ..НЯМАЛО Е КОЙ ДА ГИ ПАТЕНТОВА.. ИзплезванеУсмивкаУхилен
8
3
Морски (преди 2 месеца)
Рейтинг: 18167 | Одобрение: 6112
ДИВАКА,чете се Бийн,ама нека почакаме Главния Специалист по Английски - мистър Ануса да се изходи по въпроса!
3
2
Снайпер (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2912 | Одобрение: 1732
Кой бизнес има предвид? Тоя на мутрите назначени от дс да дерибействат над крепостните селяни ли ? Или тоя от приватизацеята на заводите и предприятията които са нарязани и окрадени? Или фирмите които живеят от милиарди  от обществени поръчки спуснати от кметовете срещу рушвети. Тоя бизнес никога няма да инвестира в хората защото хора почти не са им нужни освен такива които да замазват кражбите. Нормалните фирми са малко и си инвестират в хората доколкото са им нужни  Лошото е че данъчните мачкат само нормалните а другите са с политически протекция и никой не ги пипа  Те са касичките на властта 
11
5
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 151495 | Одобрение: 59090
Да бе.......И сега бизнесът като се стресира, че като заработи както трябва.....!! Мечти .....! Докато Държавата не извади големия боздуган и не ги замлати тия копелета по алчните, крадливи тикви, не чакайте промяна.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
2
ДИВАКА (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28214 | Одобрение: -1021
БЕАН..НАЛИ ТАКА ,ЧУДЯ СЕ ДАЛИ СИ ПЪЛЕН ДЕБИЛ ИЛИ СИ ИДИОТ..И НЯМА ЛИ БЪЛГАРСКО ИМЕ ЗА ТЕБЕ ИЛИ СИ СМЕШНИК ..КАТО БИЙН..САМО НЕ КАЗВАЙ ,ЧЕ СИ ЧОРБАДЖИЯ..АЗ НЕ ЗНАМ ,КАК МАЛОУМНИЦИТЕ СТАВАТ ЧОРБАДЖИИ..ИЛИ ЗНАМ,НО НЯМАМ КРЕТЕНИ ГРОБАДЖИИ ЗА "ПРИЯТЕЛИ" ..А ТИ ЗНАЕШ ЛИ ,КЪДЕ ЖЕНАТА СЕ ЧУКА В ТОЯ МОМЕНТ..ИЛИ ПРИЯТЕЛКАТА ТИ...ТОВА ,ЧЕ Е ПРЕЗИДЕНТ ,НЕ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ НЕ Е ЧОВЕК..ЕБАТИ ПЕДАЛА..БИЙН,БЕАН..ДЕБИЛ..ИзплезванеУхиленУсмивка
7
1
Морски (преди 2 месеца)
Рейтинг: 18167 | Одобрение: 6112
MrBean,какво е направил досега "бизнесът" за българите,освен лично облагодетелстване и пачки за сметка и на потребители и на работещите там? Прав е Президентът и след като е единственият свестен там горе не е редно да плюеш!
4
0
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 11434 | Одобрение: 5279
до MrBean какъв бизнес полвината бизнесмени са за растрел другите за затвора. не зман за тебе ама на всякаде кадето съм работил са се нарушавали закони.
1
8
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6098 | Одобрение: 1968
Поредния олигофрен,лика прилика са с правителството. Който не му пусне жена му сутрин,по обед обвинява бизнеса че е виновен!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама