Президентът Румен Радев: Скандалът с апартаментите на властта дава исторически шанс за промяна

19.04.2019 / 23:16 6

БНТ

Скандалът с апартаментите на властта дава исторически шанс за промяна на стила на управление. Това обяви президентът Румен Радев в интервю за предаването на БНТ "Панорама".

Обхватът на "Апартаментгейт" надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира пряко върху доверието в политическата класа и институциите, уронва държавността и името на България навън, коментира президентът.

Румен Радев - президент на Република България: Този "Апартаментгейт" носи в себе си мощен заряд на негодувание и на непримиримост на хората и това може да катализира дълго заприщвани процеси. Това е според мен вододел и оттук нататък зависи накъде ще тръгнем. Затова "Апартаментгейт" е исторически шанс.

Според президента след разкритията за имотите, идва и следващата стъпка.

Румен Радев - президент на Република България: Сметките навън, в офшорни компании и това е голямото предизвикателство към всички така наречени оторизирани органи.

Държавният глава заяви, че той има само едно жилище и то е придобито много преди да влезе в политиката. Подчерта, че може да докаже произхода на всеки лев, който притежава.

Румен Радев - президент на Република България: Да, придобил съм жилище от фонда на Министерството на отбраната в Пловдив и чак като полковник-командир на авиобаза, на цени определени от държавата и еднакви за целия вход - от старшината до полковника.

За включването на вече бившия му началник на кабинета в листата на БСП за Европарламента, Румен Радев заяви.

Румен Радев - президент на Република България: Г-н Христов със своите качества, със своя опит, натрупан в Европа, ще бъде едно много добро решение за България.

Румен Радев отговори и на обвиненията на ГЕРБ, че работи заедно с БСП срещу управлението. Категоричен е, че следва своите принципи, без да ги съгласува с никоя партия.

Румен Радев - президент на Република България: Президентът не е и не може да бъде опозиция, но мога да ви кажа, че заедно с милионите българи, които не одобряват действията на законодателната, на изпълнителната власт, заедно с тях, аз съм ценностна опозиция.

На въпрос какъв е българският национален интерес сега - да се запази стабилността или да се промени статуквото, Румен Радев попита:

Коя стабилност - на сауните и персоналните асансьори, на безнаказаността, на мизерните доходи и емиграцията, на топящото се население?

- Мога ли да кажа, че вие сте се разпознали в опасенията на Борисов, че се готви пълзяща диктатура и че вие примерно искате повече власт?

Властта в момента е г-н Борисов и няма как един диктатор да бъде извън управлението и в същото време да бъде диктатор. Освен ако г-н Борисов не се възприема като опозиция на самия себе си и на своето управление и иска по някакъв начин да се дистанцира от собственото си управление.

За предстоящите избори президентът очаква да са прозрачни и честни. Призовава правителството да изпълни решението на парламента и да осигури машинно гласуване за вота.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
4
B асансьора съм (преди 4 години)
Рейтинг: 654 | Одобрение: 324
Ей сега във frognews.bg публикуваха статия за голяма имотна далавера на Каракачанов. Това са видимите резултати на крадците от герб.
19
15
Bg-Аплодисменти (преди 4 години)
Рейтинг: 937 | Одобрение: 537
Браво! Умен и достоен президент имаме. Ех, ако бяхме случили и на министър-педседател, защото той нашия е водач на крадлива герберастка глутница.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама