Президентът Румен Радев посети варненската АГ болница по повод "Българската Коледа"

02.12.2019 / 15:24 0

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

Президентът на Република България г-н Румен Радев и съпругата му Десислава Радева посетиха СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ (АГ Болница) във Варна, по повод благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Държавният глава се обърна към лекарите и медицинските специалисти с благодарност и заяви, че лечебното заведение има огромно значение за България, защото от тук започва бъдещето на страната.

„От Вас в огромна степен зависи какво бъдеще ще имаме, дали ще бъде здраво и пълноценно“ .„Българската Коледа“ дава надежда, че сме хуманно общество. Най-важното в този огромен екип, отдаващ труд и талант сте Вие, инициативата се разраства заради Вас, защото Вие показвате, че дарените средства се изразходват по най-добрия начин. Високо оценяваме вашия труд, който заслужава дълбоко уважение“, заяви в своето приветствие държавният глава.

Той припомни, че при последното издание на кампанията „Българската Коледа“ е доставена високотехнологична медицинска апаратура в 19 лечебни заведения в цялата страна. По думите му АГ болница - Варна е редовен бенефициент на кампанията.
СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна е втората по големина и единствената извън столицата Специализирана болница по акушерство и гинекология и неонатология и е изключителна за Североизточна България. Неонатологичното ни отделение е уникално за региона с ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени. В отделението за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват бебета с ниско и екстремно ниско тегло при раждането както от Варна, така и от цяла Североизточна България.

От настоящата кампания болницата ще получи модерен перкутанен газов анализатор за целите на Неонатологията, който е изключително важен за малките пациенти. С него по неинвазивен начин могат да се правят нужните изследвания.
В болницата има и друго уникално за областта отделение – по патологична бременност, в което се лекуват бременни жени с тежка патология на бременността. До днес в нашата болница са станали 1865 раждания. Има множество двуплодни бременности и две триплодни бременности.
През неонатологичното отделение са преминали 282 недоносени деца, най-малкото бебе за 2019 г. е с тегло от 680 грама, което е лекувано успешно и изписано от болницата. За нас всички лекари и медицински специалисти, работещи в болницата няма по-голямо щастие и признателност за нашия труд, от сияещите майчини очи и звънливия детски плач. Благотворителната инициативата „Българската Коледа“ доказва, че хуманността и добротата са живи сред нас .“, заяви в своето приветствие проф. Емил Ковачев, управител на АГ болница, Варна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама