Президентът е одобрил назначаването на Марин Райков за посланик на България в Лондон

11.02.2019 / 19:14 5

Президентът Румен Радев е одобрил назначаването на бившия служебен премиер Марин Райков за посланик на България в Лондон, съобщава "България Он Ер".

Указ от държавния глава ще бъде издаден след получаване на решение на Министерския съвет. България остана без посланик в Лондон в най-важния момент - когато Великобритания се готви да напусне Европейския съюз, и то при все още недоговорени условия. Досегашният посланик на страната ни в Лондон Константин Димитров е напуснал британската столица преди няколко дни в разгара на Brexit, тъй като мандатът му изтече.

Доскоро Марин Райков бе посланик в Рим. Той отказа да коментира кандидатурата си за посланик в Лондон, преди назначението да стане факт.

Преди дни външният министър Екатерина Захариева заяви, че президентът Румен Радев се бави с процедурата по назначаване на нови посланици. Консенсус между двете институции очевидно няма.Между 10 и 15 посланически назначения все още са под въпрос. Някои от тях - особено престижни.

От МВнР и Прессекретариата заявиха, че процедурата между президентската институция и Министерството на външните работи за последните 4 посланически назначения е завършена и оповестяването на имената на новите български посланици следва да бъде направено от МВнР.

От МнВР уверяват, че липсата на посланик във Великобритания няма да се отрази на защитата на правата на българските граждани във Великобритания.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама