Президентът във Варна: Най-важното в модернизацията на армията е по-добрата подготовка на военните и издигането на социалния им престиж

15.06.2017 / 11:54 5

Държавният глава на Република България Румен Радев заяви във Варна, че не само купуването на нови оръжия ще направи армията ни по-модерна. Според президента, необходими са както нормативни, така и съществени социални и професионални прамени.

„Проектите за нова военна техника са само част от модернизацията на армията. Тя не означава само смяна на едни оръжия с нови, по-съвременни. Модернизацията означава и промяна на нормативната база и нейното усъвършенстване, организационни промени, много важно – грижа за хората, издигане на мотивацията и социалния престиж на военнослужещите. И най-важното според мен – осигуряване на условия за пълноценна подготовка“, заяви Радев.

Влизането на нови бойни кораби в състава Военноморските сили са приоритетен проект, подчерта той. „Знаете, тези проект за многофункционалните патрулни кораби и за изтребителите бяха приети от парламента с решение от 2 юни 2016-а, те тепърва ще бъдат реализирани. Особено важно е решението проекта за корабите да се развива с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската ни индустрия да има своето по-нататъшно развитие“, каза още президентът.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
kartenevarna (преди 6 години)
Рейтинг: 151 | Одобрение: 21
правилно, има нужда от нови кораби и техника, само че пари откъде
"Профи Къртач" - Къртене във Варна.Почистване и извозване на строителни отпадъци - кърти, чисти,извозва,къртачи Варна

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама