Приемат чакана с години поправка от бизнеса

28.02.2020 / 23:49 0

Най-после бизнесът ще си отдъхне, а счетоводителите няма да се чудят къде по-напред да изпращат финансовите отчети на фирмите.

Това ще стане с промени в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, като вносител  e председателят на правната комисия Анна Александрова. Тя уточни, че поправката в закона ще позволи въвеждането на централизирана административна информационна система и това ще намали тази тежест за бизнеса.

По думите й към момента една и съща информация се предоставя няколко пъти на няколко институции, а от друга страна стои и изискването за предоставяне на документи, доказващи редовността на свикването и провеждането на общо събрание, както за макропредприятията, така и за малките и средни предприятия.

На този етап едни и същи данни се подават към НАП, НСИ и съответно към Агенция по вписвания за вписване и публикуване на годишните финансови отчети. С промяната ще се въведе единната точка за подаване на отчета, така че с достъп до един софтуер да се подава занапред информацията. Впоследствие институциите ще я разпределят административно помежду си, каза Илиева.

 

standartnews.comСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама