Приемат чакана с години поправка от бизнеса

28.02.2020 / 23:49 0

Най-после бизнесът ще си отдъхне, а счетоводителите няма да се чудят къде по-напред да изпращат финансовите отчети на фирмите.

Това ще стане с промени в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, като вносител  e председателят на правната комисия Анна Александрова. Тя уточни, че поправката в закона ще позволи въвеждането на централизирана административна информационна система и това ще намали тази тежест за бизнеса.

По думите й към момента една и съща информация се предоставя няколко пъти на няколко институции, а от друга страна стои и изискването за предоставяне на документи, доказващи редовността на свикването и провеждането на общо събрание, както за макропредприятията, така и за малките и средни предприятия.

На този етап едни и същи данни се подават към НАП, НСИ и съответно към Агенция по вписвания за вписване и публикуване на годишните финансови отчети. С промяната ще се въведе единната точка за подаване на отчета, така че с достъп до един софтуер да се подава занапред информацията. Впоследствие институциите ще я разпределят административно помежду си, каза Илиева.

 

standartnews.com

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама