Пригответе зимните гуми, АПИ със спешно съобщение до всички шофьори

02.11.2023 / 12:47 4

Булфото

Републиканските пътища вече са в режим на зимно поддържане. Въпреки че в момента температурите са високи, Агенция "Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия, да не го отлагат за първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство, предаде Пловдив 24. Нека да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания и резки маневри. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при метеорологичните условия, ще затрудни работата на специализираната техника и ще възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците по райони и заедно с пътноподдържащите фирми ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където температурите са по-ниски и има предпоставки за хлъзгавост и заледявания особено рано сутрин. Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата.

През ноември предстоят проверки на наличните суровини и техниката за зимно поддържане - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н., каквито се предприемат всяка година. В проверките ще участват представители на областните пътни управления, областните дирекции на МВР и др. По райони от областните пътни управления инспекции ще се извършват всеки месец.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Ванката (преди 4 месеца)
Рейтинг: 44747 | Одобрение: 8867
Сняг не съм виждал от сума време ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
1
2
MrBean (преди 4 месеца)
Рейтинг: 129482 | Одобрение: -1688
То във Варна на плажа е пълно,АП!
3
0
skokos (преди 4 месеца)
Рейтинг: 7567 | Одобрение: 1382
Тази ще е трета поред година когато няма да сложа зимни гуми. Две години сняг не съм видял. Като се призовава за зимни гуми поне пишете за кои региони е препоръчително.
5
0
kris (преди 4 месеца)
Рейтинг: 330178 | Одобрение: 51808
Говеда от АПИ, целунете ме там, където не ми огрява слънцето......Слагайте зимни гуми на шопиянците, дето не могат да карат.....Нас във Варна ни оставете на мира, говеда скапани.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама