Приготвянето на домашна бира - хит в летните горещини
Бнт
Докато на собствениците на казани за варене на ракия се поставят ограничения, то за приготвянето на бира в домашни условия все още няма такива. Освен че бирата е източник на витамини, минерали и флавоноиди, може да бъде и много приятно забавление, ако решите да я приготвите сами у дома.
Петко Ангелков, вносител на техника и консумативи за произвадство на домашна бира: "Удоволствието е наистина приятно, защото всеки желае да се похвали пред своите приятели със собствено направена домашна бира, както има много хора, които правят собствена ракия, собствено вино, доста от тях предпочитата да си направят собствена домашна бира."
На българския пазар вече се предлагат необходимите съоръжения и консумативи. Необходими са ви само ферментационен съд, аеропомпа и хидрометър.
Даниел Ангелков: "На кратно стъпките са: Самият кит, който представлява една консерва, пълна с екстракт от малц, примерно, който се сипва в самият контейнер - това нещо зад мен. След това се добавя захар и вода. Към един контейнер с концентрат се добяват 23 литра вода. Получават се 46 бири, като цената за всяка от тях е около 50 стотинки."
Необходимото технологично време, докато напитката стане готова, е около 5 седмици. Не се добавят консерванти, за разлика от традиционното производство в заводите.
Ако искате да се разхладите в горещите летни дни, може да се доверите на домашно приготвената бира! Наздраве!
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!