Приложението за граждани Civi с тежка оценка за Варна: 14 536 сигнала на граждани, само 1,4 % са решените проблеми! В София, Бургас и Пловдив е различно...

08.01.2019 / 13:40 12

Тежка оценка за реакцията на община Варна при отстраняването на нередности след сигнали на граждани даде платформата Civi. Мобилното приложение е създадено, за да помага на граждани в цялата страна да подават сигнали за проблеми към отговорните инсктитуции.

Във Варна през миналата година при подадени 14 536 сигнала са отстранени 213 проблема, сочи статистиката на Civi. Мобилното приложение все пак включва града в своя годишен топ 5 за успеваемост за 2018 година, макар и с изключително нисък коефициент – 1,4 %.

За сравнение, успеваемостта на Бургас е 30, 4 %. Там са поставени на вниманието на институциите 10 397 проблема, като са отстранени 3159.

Най-много са подадените сигнали във София – 28 107, а по успеваемост столицата е втора с 23,5 %. Сериозна активност показват и гражданите на Велико Търново, които са пратили през Civi 22 347 сигнала. Реакция е имало на 537 от тях.

Пловдив също намира място в топ 5 на Civi са 2018-а, като се нарежда на трето място с успеваемост от 3,7%. Там обаче просто сигналите са малко, с над 10 000 по-малко, отколкото във Варна.

 

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Герге ле (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Въобще не сравнявайте Киро с ИзПортних! Киро правеше с пръдня - боя, с три пъти и половина по-малък бюджет! 
2
4
n eXu s (преди 1 седмица)
Рейтинг: 11272 | Одобрение: -4083
А защо да се отстраняват проблемите във Варна, като селяците всяка вечер си ходят обратно по селата? Пука ли й на общината за 10-те процента постоянни жители? Гледат се желанията на мнозинството, за жалост, като това са селските дебили и селските курви....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
0
3
до сините хълмове (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
бесен бил, хахахах, само гледай да не пръднеш, олигофрен. И к'во като си бесен? Само избирателите на герп са по-големи тъпанари от юрдеци като теб дето се дуят. Педал!
0
1
до сините хълмове (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Единственото вярно в поста ти е, че Бургас случиха на кмет. Но да ми обясняваш как "града се развивал"... аре моля ти се, кога последно беше там? Града се развиваше преди 7-8г, когато беше единственото място в страната, където герп наливаха пари. Улиците сега пак са с дупки, олигофрените се надпреварват кой по-голям олигофрен ще бъде и така. 
2
2
да (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Че потника е пълен провал и олигофрен е ясно, ама хайде да не превъзнасяме Бургас толкова. Беше хубав преди няколко години когато ремонтите бяха нови. Сега нещата са малко като във Варна (преди разкопаването). Улиците са разбити и далеч не е толкова добре колкото го изкарвате. Добре е да се посети, за да не се говорят празни приказки.
7
1
Blue hills (преди 1 седмица)
Рейтинг: 15489 | Одобрение: 7719
popov, пълният олигофрен си ти!!! топлата службичка при кметчето ли така яростно защитаваш? защото си личиш от километри. айдееее покривай се, трол! а Ники е абсолютно прав, че бургазлии случиха на кмет, градът им наистина се развива. млъквай, че съм бесен на такива полуидиоти като теб, дето за едни мижави пари и нищо не правене по цял ден в общинката, са готови да му целуват краката на това недоразумение портних.
13
0
местен (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Попов ли си не знам, но не си в час. Четеш ли какви небивалици пишеш. Само във Варна може една улица да е в ремонт цяла година. В нормалните градове не на запад а в България няма улица, която да се ремонтира цяла година. Хората в нормалните държави за 1 година правят летище, стадион, магистрала. Тука е единственият град, в който една улица може да се асфалтира цяла година. Мисля, че има някаква връзка това с траншовете за плащания на фирмите и се бавят умишлено
1
9
popov (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
олигофренът Ники - ходи живей в Бургас, на който половината население не живее в града , а в София и Варна. 
12
1
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 44647 | Одобрение: 23192
недейте да сравнявате Киро с Портних. Има огромна разлика. При Киро просто нищо не се правеше, защото ГЕРБ му бяха спрели парите напълно, но горе долу хората живееха спокойно, даже дупките ги знаехме на сляпо, а тука при Портних сега е все едно да си пуснеш в старата къща банда мангали да ти я ремонтират и те да си оставят ръцете въпреки че им плащаш скъпо и прескъпо и после да си тръгнат насредата. Кмета се хвали че бюджета бил 470 милиона на година. Представяте ли си колко много пари са това и се замислете къде ще отидат тези пари, те не потъват в земята, а отиват при определени фирми и хора, които са твърде малко на брой. Нека се види каква част от тези пари реално отиват за заплати на хората, каква част отиват за разходи на фирмите и изпълнители, ама реални разходи, а не измислени заради ДДС-то, и да се види каква е печалбата на собствениците на фирмите. Да се знае кой правим милиардер де. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
12
1
Niki (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Варна не случи пак на Кмет. Вече 30 години ние нямаме Кмет, който да решава проблемите на града. След разсипващото кметуване на Йорданов, сега не е по-добре. Бургас с десетилетия е по-напред от Варна във всяко отношение. Намериха си подходящият Кмет и още много мандати ще му дадат, защото виждат резултати
4
1
хахаах (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"Там са поставени на вниманието на институциите 10 397 проблема, като са отстранени 30 159" в Бургас май не знаят какво се случва!!!
17
1
ааа (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кучетата си лаят,кервана си върви.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама