Приложението за граждани Civi с тежка оценка за Варна: 14 536 сигнала на граждани, само 1,4 % са решените проблеми! В София, Бургас и Пловдив е различно...

08.01.2019 / 13:40 12

Тежка оценка за реакцията на община Варна при отстраняването на нередности след сигнали на граждани даде платформата Civi. Мобилното приложение е създадено, за да помага на граждани в цялата страна да подават сигнали за проблеми към отговорните инсктитуции.

Във Варна през миналата година при подадени 14 536 сигнала са отстранени 213 проблема, сочи статистиката на Civi. Мобилното приложение все пак включва града в своя годишен топ 5 за успеваемост за 2018 година, макар и с изключително нисък коефициент – 1,4 %.

За сравнение, успеваемостта на Бургас е 30, 4 %. Там са поставени на вниманието на институциите 10 397 проблема, като са отстранени 3159.

Най-много са подадените сигнали във София – 28 107, а по успеваемост столицата е втора с 23,5 %. Сериозна активност показват и гражданите на Велико Търново, които са пратили през Civi 22 347 сигнала. Реакция е имало на 537 от тях.

Пловдив също намира място в топ 5 на Civi са 2018-а, като се нарежда на трето място с успеваемост от 3,7%. Там обаче просто сигналите са малко, с над 10 000 по-малко, отколкото във Варна.

 

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
4
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 64303 | Одобрение: -48507
А защо да се отстраняват проблемите във Варна, като селяците всяка вечер си ходят обратно по селата? Пука ли й на общината за 10-те процента постоянни жители? Гледат се желанията на мнозинството, за жалост, като това са селските дебили и селските курви....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
7
1
Blue hills (преди 5 месеца)
Рейтинг: 20429 | Одобрение: 10169
popov, пълният олигофрен си ти!!! топлата службичка при кметчето ли така яростно защитаваш? защото си личиш от километри. айдееее покривай се, трол! а Ники е абсолютно прав, че бургазлии случиха на кмет, градът им наистина се развива. млъквай, че съм бесен на такива полуидиоти като теб, дето за едни мижави пари и нищо не правене по цял ден в общинката, са готови да му целуват краката на това недоразумение портних.
12
1
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 59410 | Одобрение: 31400
недейте да сравнявате Киро с Портних. Има огромна разлика. При Киро просто нищо не се правеше, защото ГЕРБ му бяха спрели парите напълно, но горе долу хората живееха спокойно, даже дупките ги знаехме на сляпо, а тука при Портних сега е все едно да си пуснеш в старата къща банда мангали да ти я ремонтират и те да си оставят ръцете въпреки че им плащаш скъпо и прескъпо и после да си тръгнат насредата. Кмета се хвали че бюджета бил 470 милиона на година. Представяте ли си колко много пари са това и се замислете къде ще отидат тези пари, те не потъват в земята, а отиват при определени фирми и хора, които са твърде малко на брой. Нека се види каква част от тези пари реално отиват за заплати на хората, каква част отиват за разходи на фирмите и изпълнители, ама реални разходи, а не измислени заради ДДС-то, и да се види каква е печалбата на собствениците на фирмите. Да се знае кой правим милиардер де. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама