Приятел на полицая, застрелял мигрант: Той не е агресивен (видео)

17.10.2015 / 08:48 3

Полицаи, които пожелаха да останат анонимни, смятат, че няма как човек да се ориентира в района от границата до моста, край който се случи инцидента с убития афганистанец, без да има специален водач, който да навигира, съобщава Нова телевизия. 

"Вълкан е в гранична полиция от създаването на Районното управление в Средец. Той е стар и опитен полицай. Спокоен човек е, не е агресивен. Познавам семейството му. Това са едни добри хора", заяви приятел на граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, произвел фаталния изстрел в четвъртък вечерта. 
 
"Мисля, че това не са бежанци", заяви той. 
 
На въпроса какво мисли за версията с рикоширалия куршум, той отговори: "Инцидентът е станал в тъмната част на деня. Вълкан няма как да знае какво има над него".
 
Трима гранични полицаи засякоха група от 54 имигранти на 20 км от гранцата. Според МВР те били агресивни. Един от полицаите произвел предупредителен изстрел. Куршумът обаче рикоширал, твърдят полицаите, и повалил един от имигрантите. Малко по-късно той починал.

 
По непотвърдена информация, убитият е на 56 години. Смята се, че той е бил водач на групата.
 
По думите на главния секретар на МВР - групата на афганистанските мигранти била хомогенна. Състояла се от агресивни момчета със спортни тела. 54 мигранти срещу патрул от трима граничари. Главният секретар на МВР разказа още, че подчинените му били принудени да стрелят , за да респектират тълпата. За нещастие, първият изстрел се оказал и фатален за едно от момчетата със здрави спортни тела.
 
Стрелбата става под моста на пътя Средец-Бургас. От МВР твърдят, че групата афганистански мигранти била агресивна, но не и въоръжена. Оказала съпротива. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
COF6666 (преди 8 години)
Рейтинг: 492 | Одобрение: 122
Правилно е постъпил БРАВО!!!
„Melior morior bellator, quam ago profugus.“
11
1
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 308888 | Одобрение: 45858
Правя му евала на полицая , че е имал смелостта да посегне към пистолета в тая хамава държава , където не помня откога , такова нещо не се е случвало срещу престъпници.....Колко съобщения имаше в пресата за "бити" полицаи ,ако си спомняте и моя коментар винаги е бил : Къде са им патлаците ? Дори и да го накажат , моралната победа ще бъде за него......И нашата подкрепа.....
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама