Приятелят на Кирил Петков от първи клас проговори за миналото му

12.12.2021 / 09:12 5

кадър и видео: Нова тв

Борис Георгиев е един от най-старите приятели на бъдещия премиер.

Нова тв се сърза с него, за да го разпита за детайли от живота на Кирил Петков.

Какво обича да прави извън политиката и защо решава да се насочи към властта? 

Борис Георгиев се включи в ефира чрез скайп връзка: 

Откога се познавате с Кирил Петков?

-Запознахме се в първи клас. Сложиха ни на един чин и оттогава сме много добри приятели. 

Какво дете и какъв ученик беше Кирил Петков?

-Винаги е бил такъв, какъвто и досега – лъчезарен, позитивен, много комуникативен човек. С него винаги е много хубаво да си прекарваш времето, защото разказва весели истории. Винаги има нещо ново около него. 

Кой е най-яркият Ви детски спомен заедно?

-Вероятно ще е интересно на хората да знаят от кога Кирил се интересува от политика. Стана явно че го влече натам, защото първата му политическа изява беше в 4 клас. Ние бяхме чавдарчета. Пионерчета така и не станахме, защото тогава цялата тази система рухна. Тогава хванахме двете сини връзки, направихме първото ни синьо знаме и с него отидохме на митинг. Това в 4 клас. Оттогава явно има нещо, което го дърпа натам.

Вие вярвали ли сте някога, че той ще стигне до политиката?

-Аз винаги съм усещал, че има потенциал това да се случи и ние много сме си говорили на тази тема, че трябва нещо да се случи, трябва да има промяна. Хора като нас трябва не само да дават акъл и да се възмущават, а да се хванат и сами да направим нещо. 

Когато Ви каза, че ще напусне Канада, за да се върне в България, Вие какво му казахте? Подкрепихте ли го?

-Реално ме постави пред свършен факт едно лято, когато се появи със семейството си и каза "Ние сме тук и оставихме зад гърба си Канада, Ню Йорк и Брюксел, защото искаме да живеем в България". Бях много учуден, но те бяха много мотивирани. Съпругата му Линда много го подкрепяше в това решение.

Той сподели ли с Вас намеренията си да влиза в политиката? Помните ли този момент?

-О, да, естествено. Възможността да поеме поста на служебен министър дойде внезапно и тъй като нашият общ приятел Асен беше поемал тази функция през 2013 година , аз му казах, че това за мен е много добра стъпка, тъй като все пак е някакъв опит. Нито той, нито аз обаче неочакваше, че нещата ще се развият така динамично. Неговото очакване беше няколко месеца да е служебен министър, а след това да отидем отново да караме кайтсърф.

Ще се случи ли това при новото положение?

-Предполагам, че няма да се случи скоро, за което съжалявам, но това е малката жертва, която аз давам в името на това България да получи нещо повече. Кайтсърфът няма да ни избяга.

Опитаха ли се да привлекат и Вас към управлението?

-Кирил ми е и кум. Ние сме почти семейство. Той беше наясно, че при мен не е толкова лесно да се освободя от моите ангажименти, но аз съм му казал, че това е един дългосрочен проект и той ще има нужда от хора не само сега, но и в годините напред, така че може да дойде и за мен моментът.

Защо избрахте Кирил Петков за Ваш кум?

-Той ми е приятел цял живот. С него съм минал през всякакви изпитания. Няма да забравя речта, която направи по време на сватбата.

Сега обаче в новата си роля ще има ли достатъчно време за Вас, за своето семейство?

-Убеден съм, че няма да има, но това е ясно, че ще е така. Не може човек да има всичко. Нашето приятелство е толкова дългогодишно, че това няма да ни повлияе.

Какво обича да прави той извън политиката, извън икономиката?

.Много обича да спортува. Това е неговият винтил, с който успява да отпусне напрежението от ангажиментите. През зимата е по планините, а през лятото всеки уикенд на морето, за да кара кайтсърф. Много обича да пътува.

Чухте ли се с него след като беше официално номиниран за МС и какво си казахте?

- Казах му, че това е сигурно последният шанс да си поговорим приятелски по лични теми, защото влиза в друга роля.

Ако той Ви слуша в момента какво бихте искали да му кажете?

-Бих искал да му кажа, че му пожелавам успех, да не губи силите си, да не губи увереността си, защото прави нещо важно и се надявам от все сърце да има успех, защото това ще е добре за всички българи.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
tonivp (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3269 | Одобрение: 1069
троловете се активираха да и------ба боклуците ви
азззз
1
0
stefanhstefan (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3461 | Одобрение: 581
Определено ги харесвам, но тоя много изумен ми се вижда, чак е плашещо. И с тия нагласени суперлативи...ефектът е обратен. Отблъскващо неестествено. Не ни подценявайте, подкрепяме ви, но не сме глупаци. Айде, мекия!
2
5
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56571 | Одобрение: -27444
тоя ми прилича на хапнал екстази УхиленУхиленУхилен единия напушен нон стоп се хили, кокорчо е на пико с тоя остър поглед, а тоя на снимката нахапан УхиленУхиленУхилен
0
4
142006 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6856 | Одобрение: -124
ЗАЩО ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА ЗА ДА СЕ КАЗВА ЧЕ Е НАЙ- ДОБРИЯТ.А НЯКОЙ ОТ ПРЕДОЧИЛИШНАТА НЯМАЛИ ДА СЕ ИЗКАЖЕ.
0
7
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71584 | Одобрение: -3206
Това с всеки уикенд на морето да кара кайт го разправяй на тея, дето хабер си нямат. Кайтистите ходят подир вятъра, а пък за него няма делник, няма уикенд. Баси и лъжците.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама