Призово място на ученици от Варна в Международния конкурс на НАСА за проектиране на космически градове

21.03.2020 / 10:03 0

Отново екип от български ученици се класира на призово място в Международния конкурс на НАСА и Американското космическо общество за проектиране на космически колонии. Тази година в Конкурса са участвали 14 359 ученици с 2 646 проекта от над 30 страни. Варненските ученици от ИТ Гимназия „Екзюпери“ Бора Доган и София Василенко се класират на трето място с проекта „Космическа академия АD ASTRA“. Техни ръководители са доц.д-р Веселка Радева, Ръководител на Морската астрономическа обсерватория и Планетариум на Морското училище и Катя Марева, учител по физика и астрономия в ИТ Гимназия „Екзюпери“, Варна.

Проектът е разработка на космическо училище за астронавти и космически инженери и учени. Представени са оригинални инженерно-технически идеи за учебни зали, пространства и тренажори за астронавти. Учениците са представили и своите идеи за нов модел на ефективно обучение, което се базира на новите методи, по които се обучават учениците в своето училище. Интерес представлява и двустепенната им форма на обучение, включваща наземен подготвителен и подборен модул и космическа база – училище и академия.

Традиционно учениците, отличени на призови места участват в Международната конференция за космическо развитие на НАСА и Американското космическо общество. Но поради световния проблем с корона вируса международната конференция ще се проведе в края на годината или в началото на следващата година. 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама