Проект за професионално обучение с награда за сътрудничество между местната власт и бизнеса

19.10.2020 / 12:40 0

Инициативата за създаване на паралелки за професионално обучение в СУ „Васил Левски“, град Девня, получи поредно отличие, този път на традиционните годишни награди на Националното сдружение на общините в България, в категория „Партньор на общините”.

 

Кметът на Девня Свилен Шитов лично получа приза, от името на всички партньори в проекта: Община Девня, СУ „Васил Левски“, „Агрополихим” АД, „Девня Цимент” АД и „Солвей Соди” АД. Наградата бе връчена за обезпечаването на ремонтните дейности и оборудването на специализирани кабинети, закупуването на учебници и учебни помагала, осигуряването на безплатен обяд и стипендии за добър успех на учениците от професионалните паралелки, както и за предоставянето на производствена практика в индустриалните предприятия. Основната цел на партньорството е специализирано обучение с практическа насоченост и възможност за професионална реализация в региона. Проектът е в ход от 2017 година и към момента подкрепя 5 професионални паралелки в две технически направления – „Автоматизация на непрекъснати производства“ и „Електрообзавеждане на производството“.

 

Изключително съм удовлетворен, че нашето сътрудничество с бизнеса беше определено като блестящ пример за партньорство, което инвестира в бъдещето на младите хора от община Девня.“, коментира наградата Свилен Шитов.

 

 

* публикация

 

 

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама