Проф. Андрей Пантев: Демокрацията не е еделвайс или картоф, ние сме демокрацията

26.03.2020 / 14:25 2

Демокрацията не е еделвайс, който цъфти само по високите върхове, или картоф, който зрее в земята – ние сме демокрацията, ние отговаряме за нея и не бива да се сърдим, когато тя не работи.

Това каза пред БНР професор Андрей Пантев. По думите му не всяко изпитание обединява.

"Граничните ситуации изваждат и гранични характеристики – ще се покаже доброта и солидарност, но и алчност, циничност, изолационен егоизъм", коментира още той извънредната ситуация в България, пише frognews.bg.

Запитан какъв свят ще заварим утре, когато излезем от домовете си, проф. Пантев отговори: "Много малко ще са тези, които ще кажат "Излязох от тази ситуация с достойнство и с постъпки, които не са повод за сарказъм или ирония."

Не можем до безкрай да разказваме невярната притча за добрия народ и лошите управници. Никой не ни е виновен, всичките са ни лика-прилика. Всички те са излъчени от една нормална, макар и несъвършена, процедура.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
cron1 (преди 2 седмици)
Рейтинг: 13283 | Одобрение: 2413
За каква демокрация говорите в БГ?!? Истинска пряка демокрация има САМО В ШВЕЙЦАРИЯ, където за всяко важно нещо има ВСЕНАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ!!! А тук дупетите гласуват ПО НАРЕЖДАНЕ ОТГОРЕ!!! И ТОВА МИ БИЛО ДЕМОКРАЦИЯ!!! ПФУ!!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!! ГнявГнявГняв
2
3
уйчо (преди 2 седмици)
Рейтинг: 12801 | Одобрение: 1221
Професоре, демокрацията не е еделвайс, не е картоф, ами е едно миризливо лайно, лежащо на прашния селски път, между върховете и недрата на земята! Никога не е съществувала, само ние дето вярвахме в това допреди време! Етимологията на думата го подсказва, че такова животно никога не е имало у нас! Единственото, което се доближава най-много до до значението на тази дума по конкретни действия, е "дефенестрация" - това, което пражките граждани са направили с градския си съвет, демек, метнали са ги през прозорците на кметството, да не се чувстват недосегаеми! Това чувство не е познато по нашите земи! Така че тук в сравнение с думата "демокрация" по-скоро думите "дефекация" и "дефлорация" са истински изпълнени със смисъл!
0
2
4udovi6teto (преди 2 седмици)
Рейтинг: 23916 | Одобрение: 7306
Ето случай, в който мъдростта не работи. А професор Пантев е мъдър човек. Но не може хем тако, хем вако. :errm: 
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама