Проф. Гетов: Спешната помощ по въздуха реално ще е факт в началото на следващата година

23.06.2023 / 15:42 2

снимка пресцентър на Министерство на здравеопазването

Спешната помощ по въздуха реално ще е факт в началото на следващата година, защото тогава пристига първият медицински хеликоптер. Медицинските екипи вече са обучени, така че оттам поетапно ще започнат да пристигат и останалите пет машини, които са договорени, заяви заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов .

„Работим упорито и с организацията на наземните бази, като всички дейности се реализират по график“, посочи той по време на церемония във Военномедицинска академия – София, на която бяха връчени сертификатите на 45 лекари и медицински специалисти, които са част от втората група, завършили успешно курса за „Оказване на спешна медицинска помощ по въздух“, добави той.

С тях общият брой на обучените и подготвени кадри до момента по програмата за бързо достигане и осигуряване на достъп до пациенти в отдалечени и трудни условия вече е 91.

Гетов поздрави медиците за избора им и изтъкна тяхната всеотдайност, висок професионализъм и приноса им за повишаване качеството на предоставените медицински услуги и като цялост на българското здравеопазване.
Той благодари на ръководството на ВМА и на колегите от Симулационния център, които направиха възможна реализацията на този курс и ги увери, че и занапред Министерството на здравеопазването ще продължи да инвестира в проекта, стъпвайки на най-добрите европейски програми за обучение, адаптирани към нашите условия, предаде днес.бг.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
skokos (преди 8 месеца)
Рейтинг: 7543 | Одобрение: 1378
Хеликоптери, тя държавата не си мърда пръста за здравите, ама някой  като надушат пари, не само от болните ами и от труповете ще ги вземат.
4
0
kaka (преди 8 месеца)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
А лъжите и клетвите на бившия здравен бяха ,че до май ще летят първите хеликоптери.Сега следващата и по следващата и лъжи и лъжи и протакане във времето.На тия сме се наслушали.Живота е сега и нещата трябва да стават сега ,а не утре.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама