Проф. Кантарджиев: Печеното пиле става опасна храна в жегата

10.06.2022 / 09:10 1

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

Печеното пиле става опасна храна през лятото, ако стои четири часа в стаята. За храните от растителен произход няма проблем, но с тези от животинския – мляко, яйца, месо, трябва да се внимава и  винаги да са в хладилника. Преид 30 години започнаха да слагат консерванти в месата и това се отрази на бактериите по червата, които са десет пъти повече от нашите собствени клетки. Затова е хубаво да се поемат пробиотици, но не продължително време. Хубаво да са подбрани и да са нормални микроби. Това каза по Нова Тв проф. Тодор Кантарджиев. 

Относно мутациите на Омикрон, има две фирми, които вече правят нови РНК-ваксини и когато дойдат в Европа, ще дойдат и България. Очаквам това да стане наесен, когато всеки ще може да си постави трета или четвърта доза, за да сме спокойни през зимата. Затова сега хората, които не са ваксинирани, бабите и дядовците дето се криха две години, хубаво е да ги убедим да се ваксинират, добави проф. Тодор Кантарджиев.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Серж (преди 2 години)
Рейтинг: 200077 | Одобрение: 39252
Този пенсионер още ли се прави на корифей по всичко?....Болест

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама