Проф. Константинов хвърли бомба в ефир: В НАТО са бесни на Турция за сваления самолет. До половин година идва краят на "Ислямска държава"

02.12.2015 / 09:30 8

Проф. Михаил Константинов коментира преди минути международната ситуация след свалянето на руския самолет СУ-24 от турските власти. Според него, въпреки че не си го казват, от НАТО осъждат постъпката на своя партньор.

"Това не е конфликт между Турция и Русия само, тъй като Турция е членка на НАТО и има втората по големина европейска войска. В момента обаче в НАТО са бесни от това, което направи Турция, а турците са нещастни. Давитоглу и Ердоган говорят различни неща, правят се на добро и лошо ченге и е време да седнат и да се разберат. Очевидно турците не трябваше да свалят самолета. Те правят  около 5000 нарушения на година на други въздушни пространства. Представяте ли си колко самолета щеше да има свалени?", заяви професорът в ефира на BTV.

По думите му най-големият печеливш в ситуацията е Русия. "В момента НАТО се чувства виновно, а Русия се прави на невинна жертва. В тактически план в близък хоризонт Русия печели изцяло от това. Първо, в момента монтира комплексите S400, това е най-мощното оръжие. Осигуриха си контрола на средиземноморието, това не става за един ден. Трябваше им повод. Сега и САЩ не могат да правят каквото си искат", каза още той.

Той прогнозира и скорошен край на "Ислямска държава", тъй като ще бъде спряна търговията на петрол на турската граница. "Путин ме изкефи като каза, че турците наистина може да не знаят за търговията на нефт. А мащабите на тази търговия наистина са много големи. Такава търговия вече няма да има и това ще е краят на "Ислямска държава". Те без финансиране не могат да издържат. До половин година няма да ги има. В момента в Сирия да си шофьор на цистерна, е най-опасната професия", заяви проф. Константинов.

Накрая той прогнозира, че война между Турция и Русия няма да има: "От 16 до 20 век те имат 12 войни, като резултатът е 8:4 за Русия. Не се знае и дали Турция иска толкова много да влезе в Европейския съюз. Има много интересни неща, като това че ако Турция не си поднови договора с Армения, ще загуби 20 процента от територията. Има и една международна новина, която остава малко назад, а именно, че от вчера юнът е втора световна валута. Нещо, за което откъснаха главата на Саддам Хюсеин"."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 127180 | Одобрение: -1765
Това за което изчакахме се случи......НАТО ще подкрепи Турция с още оръжие....Избора беше направен !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
3
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 127180 | Одобрение: -1765
Вярно е , че в момента има много разногласия в НАТО по отношение на Турция , но резултата ще чуете по-късно......Що се отнася до войните между Русия и Турция , " професора " да вземе и да си опресни знанията , че става смешен......Имало е 8 победи за руснаците ,2 победи за турците /1710-1713 и Кримската война /, но трябва да се знае , че турците са били 300 000 , плюс 650 000 френски и английски войски /....и две войни са завършили без победител......Не мога да търпя , някой , който се изявява за НЕЩО си да бъде неточен ! Ако си знаещ КАПАЦИТЕТ , не ръси глупости.......Войните са описани в енциклопедия Британика......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
38
1
Анoнимен (преди 4 години)
Рейтинг: 7140 | Одобрение: 2785
Искам да е така, но на този човек не вярвам за това инфо.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама